banner55

Meclis listeleri

Meclis listeleri

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Şubat 2019 Pazartesi 22:25
 Meclis listeleri


31 Mart
tarihinde yapılacak yerel seçim için seçime katılacak partilerin belediye başkan adayları geçtiğimiz ay belirlenmiş, o günden sonra da mücadele belediye meclis üyeliği için yapılmaya başlanmıştı.

Yerel yönetimlerin yetkilerinin her gün biraz daha fazlalaşması, etki alanlarının çoğalması, Büyükşehir belediye sınırlarının genişlemesi gibi etkenler dolayısı ile gönlünden siyaset geçen pek çok vatandaşımız, kendine yakın gördüğü partiden aday olabilmek için başvuru yapmaya başladı.

İlk birkaç gün sakin geçmesine rağmen devam eden günlerde geçen dönemlere göre olağanüstü bir artış gösteren başvurular içerisinden, kimin hangi ölçülere göre meclis üyesi adaylığı için listeye gireceği de ayrı bir merak konusu olmuştu.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’na mensup partilerin oy oranlarının kafa kafaya olduğu seçim merkezlerinde var olan başvurular, AK Parti’nin mutlak egemen olduğu Kocaeli gibi yerleşim merkezlerinde ağırlıklı başvuruların AK Parti’den olması da nerede ise kaçınılmaz oldu.

Başta İzmit ve Gebze olmak üzere sürecin başlaması ile Kocaeli’nin 12 ilçesinin tamamında AK Parti’ye olan başvuru biz dahil herkesi hayretler içerisinde bırakırken bu kadar fazla başvuruyu hangi kurulun nasıl seçeceği ile ilgili de büyük bir merak başlamıştı.

Yıllar yılı siyasetin içerisinde bulunmuş bir medya mensubu olarak listeye kim alınırsa alınsın, sıralama nasıl yapılırsa yapılsın hiç kimseyi memnun etmenin asla mümkün olmadığını bilenlerdeniz. 

Herkesin kendisini en yeterli noktada gördüğü bir iklimde şartlar ne olursa olsun memnuniyetsiz bir kitlenin olacağı da yıllar yılı değişmez bir gerçek olarak duruyor.
Biz bu yazıyı yazmaya başlamadan önce seçime katılan bütün siyasi parti mensuplarının özellikle de meclis üyeliği için başvuru yapanların tamamında büyük bir merak vardı.

Özellikle meclis üyeliği için başvuru yapanların tamamında 'Acaba listede olacak mıyım, eğer listeye alınacaksam seçilebilecek bir sırada yer bulabilecek miyim ?' endişesi listelerin medya kuruluşları tarafından ilan edilmeye başladığı anlara kadar sürdü gitti.

Listelerin medya kuruluşlarında ilan edilmesi ile birlikte yer bulamayanlarda ilk anlarda yaşanan hayal kırıklığı yukarıda da belirttiğimiz gibi siyasetin olmazsa olmazlarından. Dolayısı ile böylesi anlarda bir taraf benim hakkımı yediler, bu listede mutlaka ben olmalıydım diye üzülürken, özellikle listelerin önlerinde yani seçilebilecek sıralarda olanlar da o andan itibaren ardı arkası kesilmeyen tebrik telefonları almaya başladılar.

Listeler akşam saatlerinde İlgili seçim kurullarına teslim edildi. Bu aşamadan sonra liste değişiminin olup olmayacağı ile kesin bir bilgimiz ve fikrimiz yok. Ancak öyle herkesi heyecanlandıracak değişimlerin olmayacağını da söylememiz gerekiyor.

Biz partilerinden listeye yazılan meclis üyesi adaylarını tebrik ediyoruz. Yerleşim merkezlerinin sorunları her geçen gün artarak devam ediyor. Vatandaş daha rahat yaşayabileceği, yaşamaktan keyif alabileceği yerleşim merkezleri arzu ediyor. 

Bunun içinde 31 Mart tarihindeki seçimde bu taleplerini en üst noktada karşılayabilecek belediye başkanı ve başkan ile birlikte görev yapacak meclis üyelerini seçmenin çabası içerisinde oluyor.

31 Mart tarihini görmeden kimin ne kadar meclis üyesi kazanacağını ya da seçimi hangi partinin başkan adayının kazanacağını söylememiz zor. Seçime henüz 40 gün var bu 40 gün içerisinde adayların göstereceği performansa göre seçmen oy verecek, kazandıracak ya da kaybettirecek.

Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi.



Son Güncelleme: 19.02.2019 00:52
Anahtar Kelimeler:
Meclis Listeleri
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37