banner55

Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi açıldı

Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Kasım 2018 Pazar 20:23
 Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi açıldı

Çayırova Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortak yapımı olan Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi düzenlenen programla hizmete açıldı. Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın katılımlarıyla hizmete açılan kültür tesisi, Kocaeli’nin en modern yapısı olarak göze çarpıyor.

Şekerpınar bölgesinde hizmete sunulan ve resmi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirilen Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi modern yapısıyla örnek bir proje oldu. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, DArıca Kaymakamı ve Çayırova Kaymakam Vekili Ömer Karaman, AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Miktad Aydın, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır, kaymakamlık ve belediye birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

20 MİLYON LİRALIK KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Cumhuriyet Mahallesi Tuna Caddesi üzerinde bulunan alanda hayat bulan dev kültür merkezi 20 Milyon Liralık bir maliyetle inşa edildi. Tam donanımlı ve modern bir mimariye sahip olan tesis eğitim, sanat, spor, sosyal ve kültürel alanda önemli bir simge oldu. 

Çayırova’nın dev yatırımlara ev sahipliği yaptığı bir dönem içerisinde inşa edilerek hizmete sunulan Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’ne ise en çokta çocuklar sevindi. İçerisinde bulunan eğitim alanlarıyla okul öncesinden üniversiteye kadar bir hizmet sunan kültür merkezi, aynı zamanda sportif alanlarıylada her branştaki spora imkan tanıyor. Yine sanat alanında da çok önemli bir yere sahip olan Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi, tam donanımlı bir şekilde hizmete açıldı.

1000 KIŞİLİK DÜĞÜN SALONU

1000 kişilik düğün salonunuda içerisinde barındıran kompleks, kapalı otoparklarıylada hizmet veriyor. Ayrıca, KOMEK kurslarınıda bünyesinde barındıran yapı, her alanda ve yerinden hizmetin önemli bir örneği oluyor. 

BÜYÜKŞEHİRLE ÇALIŞINCA OLUYOR

Demirci, "Bugün burada Büyükşehir belediyemizle ortak yaptığımız dev bir kültür kompleksini hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Mahallemizde önemli bir ihtiyacı gideriyoruz. Bu tesise, bir süre önce aramızdan ayrılan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nun adını verdik. O, bize ülkemizin o zor zamanlarında, çalışınca ve inanınca neleri başarabileceğimizi gösterdi. Bu vesileyle kendisini minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

HER ALANDA HİZMET

Projenin detayları hakkında da katılımcıları bilgilendiren Demirci, "7.400 m2 kapalı alanı ve yaklaşık 20 milyon liralık maliyetle hayata geçirdiğimiz tesisle hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bu tesis,  estetik mimarisinin yanısıra, içerisinde  bir çok fonksiyonu da barındırıyor. 

1.000 kişilik düğün salonuyla, 200 kişilik sinema salonuyla, Bilgieviyle, Anne-Çocuk Kulübüyle, Sanat Atölyeleriyle,   Spor Merkeziyle, Kütüphanesiyle, Komeğiyle, Muhtarlığıyla, sosyal belediyeciliğin ve yerinden yönetimin en güzel örneğini sergiliyoruz" dedi.

AMACIMIZ HİZMET

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise "Çayırova artık eski Çayırova değil. 2004 yılında göreve geldiğimizde buraya Şekerpınar'a geldik. En önemli probleminiz nedir dediğimizde 'Başkanım suyumuz yok' dediler. Hemen kolları sıvadık. 1 ay içerisinde farklı yerlerden bağlantı yaparak sağlıklı su probleminizi hallederek suyunuzu getirdik. 

Nereden nereye geldik şimdi. Yaptığımız arıtma tesisleri ile 1 gram kirli su, atık su ne derelerimize, vadilerimize akıyor ne de denizimize. Şu anda atık su arıtma tesisi yönünden Avrupa'nın önündeyiz. Hamdolsun sağlıklı içilebilir, kullanılabilir, Türkiye'nin ve dünyanın en sağlıklı suyunu sizlere takdim ediyoruz. 

Şimdi önünde bulunduğumuz modern tesisi sizlerin hizmetine sunuyoruz. Amacımız hizmet. Amacımız sizlerin daha iyi şartlarda yaşamasıdır. Bu yüzden Kocaeli’nin dört bir köşesine yatırım götürüyoruz. Gerek ilçelerimiz gereksede köylerimizin tüm eksikliklerini tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme: 11.11.2018 20:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37