Nestlé Waters Türkiye'den Tez-Koop-İş Sendikası haberine açıklama geldi

Nestlé Waters Türkiye'den Tez-Koop-İş Sendikası haberine açıklama geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Mart 2017 Çarşamba 12:51
 Nestlé Waters Türkiye'den Tez-Koop-İş Sendikası haberine açıklama geldi


Nestlé Waters Türkiye'den yapılan açıklamada, Tez-Koop-İş Sendikası'nın "Erikli Su sendikaya üye oldular diye 47 işçiyi işten çıkardı" iddialarının asılsız olduğu belirtildi. 

Nestlé Waters Türkiye tarafından yapılan açıklama şöyle:

İnternet sitenizde yayımlanan "Erikli Su sendikaya üye oldular diye 47 işçiyi işten çıkardı" başlıklı haberdeki Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu'na ait iddialara ilişkin sizi bilgilendirmek isteriz. 

Çalışanların sendikal örgütlenme haklarının engellendiği, sendikal faaliyet yürüten çalışanların iş akdinin feshedildiği, kuraldışı uygulamalar yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Tez-Koop-İş Sendikası’nın şirketimize ait işyerinde örgütlenmesine ilişkin açılan yetki tespitine itiraz davası yürürlükteki mevzuat çerçevesinde taraflara tanınmış bir hakka istinaden açılmış olup; tamamen kanunlara uygun bir işlemdir.   

Dünya ambalajlı su pazarı lideri Nestlé Waters, 2015 yılından başlayarak Türkiye’de de ana faaliyet alanı olan üretime odaklanma kararı almış ve organizasyonunu bu doğrultuda yeniden yapılandırma yönünde adımlar atmıştır. Habere konu olan iş akdi fesihleri de bu yeniden yapılanma kapsamında şirketimiz ve çalışanlar tarafından karşılıklı ve anlaşmalı olarak alınan kararların sonucudur. Kaldı ki mevcut yasal uygulama, çalışanların sendika üyesi olup olmadığının işverenler tarafından bilinmemesi esasına dayanır.  

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu'na ait asılsız iddialar, çalışanlarına tüm yasal haklarını kullanabildikleri adil bir çalışma ortamı sunmayı ilke edinen Nestlé Waters Türkiye’nin kamuoyu nezdindeki itibarını zedeleyici niteliktedir. Konuyla ilgili devam eden hukuki süreci de göz önünde bulundurarak açıklamamıza haberinizde yer vermenizi rica ederiz.  

Saygılarımızla,

Nestlé Waters Türkiye

Son Güncelleme: 29.03.2017 13:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hamza bulut 2017-06-05 14:13:41

Allah belani zi verecek erikli yonetimi

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37