Sağlık çalışanını fena dövdüler

Sağlık çalışanını fena dövdüler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ekim 2018 Pazartesi 16:41
Sağlık çalışanını fena dövdüler

Dün akşam saatlerinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servise görevli sağlık çalışanı, hasta yakınları tarafından darp edildi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker,  saldırıyı kınayarak, bir an önce önlem alınmasını istedi. 

Çeker saldırı hakkında şunları söyledi:


Dün akşam saatlerinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servise gelen hasta yakınları sağlık çalışanını darp etmiştirler. Darp edilen sağlık çalışanına acil şifalar dilekleriz, temennimiz bu ve buna benzer olayların son bulmasıdır.  
Yaşanan üzücü olayı kınıyoruz. Daha vahim olay yaşanabilirdi. Olayların son bulması için gereken kanuni düzenlemeleri hayata geçirmeyerek sürüncemede bırakan, tedbirleri almayan yetkilileri de kınıyoruz.
Sağlık kuruluşlarında şiddetin ivme kazanarak zirveye doğru tırmandığı bir süreci yaşamaktayız. Her alanda görüş belirtenler sağlıkta şiddetin önlenmesi noktasında adeta küçük dillerini yutmuş, susmaktadırlar.
Hastanenin içerisinde sağlık çalışanı darp edilip, tekme tokat dövülyor ise söylenecek söz bitmiş demektir.
Sağlık sorunlarını gidermek için gündüz sağlık kuruluşuna baş vurup hizmet alacaksın, akşam üzeri akrabaların ile gündüz sağlık hizmeti aldığın sağlık çalışanını darp edeceksin.


YOK BÖYLE BİR DÜNYA
Üstüne üstlük beyaz kot verilecek görev yaptığın hastane darp edilen sağlık çalışanına durum tespit raporu adli rapor düzenlemeyecek, darp edilen sağlık çalışanı o hali ile başka hastaneden durum bildirir adli rapor almak için koşturacak. Sağlık çalışanına geçmiş olsun. 
Temennimiz bu ve buna benzer olayların son bulması. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. 


Son Güncelleme: 08.10.2018 16:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37