Sağlık: Su ve çevrenin korunması için bizlere yardımcı olun

Sağlık: Su ve çevrenin korunması için bizlere yardımcı olun

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ocak 2019 Salı 23:14
 Sağlık: Su ve çevrenin korunması için bizlere yardımcı olun

İzmit Bilnet Okulları'nda düzenlenen programda öğrencilere su ve çevre bilincinin önemini anlatan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, "Kurum olarak suyumuzun bir damlasını bile ziyan etmemeye çalışıyoruz. Sizden de suyumuzu ve çevremizi korumanızı istiyoruz. Çünkü, sizler bizim gelecek nesillerimizsiniz ve siz bu bilinçle yetişirseniz kendi çocuklarınızı da aynı şekilde yetiştirirsiniz" dedi. 

İSU Genel Müdürlüğünün okullarda su ve çevre bilincini aşılamaya yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatmış olduğu eğitim programları devam ediyor. İl genelindeki okullarda 7 yıldır devam eden ve binlerce öğrenciye verilen eğitimlerde, okulun sadece akademik bilgilerin verildiği ve öğrencilerin akademik bilgilerle donatıldığı bir yer olmadığı gerçeğinden hareketle bunu bir fırsata çevirmek isteyen Kurum, İl Milli Eğitim Bakanlığının uygun gördüğü okullarda 'Su ve çevre bilinci' seminerleri ile su tasarrufu ve çevrenin korunmasına yönelik eğitimler veriyor.

'Atıkları dönüştür, dünyayı değiştir' sloganı ile geleceğine sahip çıkma programı düzenleyen İzmit Bilnet Okulları, Kocaeli Yerleşkesi” nde düzenlenen 'Su ve çevre bilinci' seminerine İSU Genel Müdürü Ali Sağlık da katıldı.

Kurum olarak, su ve çevrenin korunmasına büyük önem verdiklerini, bu yönde bir çok yatırım ve sürdürülebilirlik açısından bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, bu konuda öğrencilere önemli görevler düştüğünü söyledi.  Öğrencilere suyun kullanımı hakkında tavsiyelerde bulunan Genel Müdür Sağlık, "Dünyamız, kullandığımız ve tükettiğimiz ürünlerden dolayı her geçen gün kirleniyor. Ne yazık ki dünyamızla birlikte; çevremiz ve suyumuz da kirleniyor. Bizler, bunun önüne geçmek için yoğun bir gayret sarf ediyoruz; bu doğrultuda yatırımlar yapıyoruz. 

Dünyamızın büyük bir bölümü suyla kaplı olmasına rağmen kullanılabilir sularımız çok az. Bu nedenle kısıtlı olan suyumuzu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kurum olarak suyumuza birkaç görev vermek suretiyle suyumuzun bir damlasını bile ziyan etmemeye çalışıyoruz. 

Bu noktada sizlerden yaşadığımız toplumda bu bilinci yerleştirme konusunda katkı sağlamanızı istiyoruz. Çünkü, sizler bizim gelecek nesillerimizsiniz, sizler bu bilinçle yetişirseniz kendi çocuklarınızı da aynı şekilde yetiştirirsiniz. O yüzden sizlerden ricamız suyumuzun ve çevremizin korunması ve su tasarrufu konusunda bizlere yardımcı olmalısınız" dedi.

Genel Müdür Ali Sağlık’ın konuşmasının ardından su ve çevre bilinciyle alakalı tiyatro oyunu sergilendi. Öğrencilerin de dahil olduğu tiyatro gösterisinde, nasıl su tasarrufu yapılacağı, arıza durumunda hangi numaranın aranacağı konusunda bilgiler verilirken su ve çevreyi tanımaya yönelik, İSU’nun yapmış olduğu faaliyetler oyunlarla anlatıldı. Su ve atık suyun kalitesini arttırarak gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen seminerde katılımcılar arasında renkli diyaloglar yaşandı. 

İzmit Bilnet Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, düzenledikleri programa katılımından dolayı Genel Müdür Ali Sağlık’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık da, genç nesle yönelik olarak düzenledikleri örnek programdan dolayı Ali Korkmaz’a teşekkür ederek İSU Genel Müdürlüğü’nün 'Kocaeli Su Medeniyetinden Sayfalar' kitabını hediye etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Suyu sadece temin etmek ve arıtmakla yetinmeyen İSU, suyun korunması ve gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir Kocaeli bırakmak adına çalışmalarını hayatın her alanına yayarak toplumda su ve çevre bilincinin yerleşmesini hedeflemektedir. 

Son Güncelleme: 01.01.2019 23:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37