Tarihi lokomotif yeni yerine taşındı

Taşınması 2gün sürdü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Ekim 2016 Perşembe 15:43
Tarihi lokomotif yeni yerine taşındı
Tramvay güzergahında bulunan tarihi lokomotif ve vagonlar özenle yerinden alındı.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay güzergahında yer alan eski tren garındaki lokomotif ve vagonlar 2 gün süren özel çalışma ile hiçbir zarar verilmeden kaldırıldı. Her biri onlarca ton ağırlığındaki vagonlar en ince ayrıntısına kadar hesaplanıp, ekip ve vinç yardımıyla tramvay güzergahından alındı. 1940’lı yıllarında kullanılan lokomotifin, vatandaşlara bu kez Kağıt Müzesi açık alanında sergilenmesi planlanıyor
 
AKÇARAY GÜZERGAHINDA
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ağına güç katacak Akçaray Tramvay çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Akçaray hattının eski tren garının yakınından geçecek güzergahında, tarihi 1940’lı yıllara dayanan lokomotif ve vagonlara özel önem gösterildi. Büyükşehir Belediyesi, günler öncesinden planlama yaparak, tarihi lokomotifin zarar görmemesini sağladı.
 
2 GÜN SÜREN TİTİZ ÇALIŞMA
Büyükşehir Belediyesi ekipleri özel araç ve ekiplerin görev aldığı lokomotifin eski yerinden alınıp yeni yerine getirilmesi çalışması 2 gün sürdü. Şehir içi trafiğin aksamaması için gece ve sabahın erken saatlerinde süren taşıma işlemi titizlikle yürütüldü. Eski tren garından özenle taşınan onlarca tonluk lokomotif çalışmanın yapıldığı alanın yakınında bulunan raylara vinçlerle taşındı. Tarihi lokomotif ve vagonun daha sonra Kağıt Müzesi’nin açık alanında sergilenmesi planlanıyor.

 
Son Güncelleme: 06.10.2016 23:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37