AK Parti sözcüsü Mahir Ünal’ın birkaç gün önce “Balıkesir Belediye başkanının da istifası ile süreç tamamlandı, bundan sonra İl ve ilçe kongrelerine yoğunlaşacağız” şeklindeki açıklaması ile İl belediye başkanlarının istifa süreci tamamlanmış oldu.

Bundan sonra Türkiye genelinde var olan AK Partili belediye başkanlarının istifa etmeyeceği ile ilgili bir fikir yürütebilmek elbette ki mümkün değil sancak görünen o ki bundan sonra çok olağanüstü bir süreç gelişmedikçe var olan herhangi bir il belediye başkanının istifası olası görünmüyor, bundan sonra istifalar daha çok İlçe belediye başkanlığı  noktasında gerçekleşecek.

Dikkat edin  böylesi toz duman arasında İstanbul-Bursa-Balıkesir-Düzce –Ankara Büyükşehir belediye başkanlarının istifası istenirken bu yerleşim merkezlerin tam ortasında yada geçiş noktasında bulunan Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir belediye başkanları ile en ufak bir sıkıntı olmaması bizim son dönemlerde yaptığımız tespitleri de doğrular nitelikte.

Biz İstifaları istenilen belediye başkanları ile ilgili AK Parti Genel merkezinin pek çok argümanının olduğunu ancak asıl meselenin istifa eden belediye başkanlarının seçimleri kazandıkları halde diğer rakip partilere fazla bir üstünlük sağlayamadıklarını AK Parti genel merkezinin de bir dahaki yerel seçimi düşündüğünden şimdiden önlem almaya başladığını anlatmaya çalışıyorduk.

Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu noktada son derece başarılı bir performans gösterdiğini 2014 yılında yapılan yerel seçimde Kocaeli genelinde yüzde 50’nin üzerinde oy aldığını bununla da yetinmeyip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 12 ilçe belediyesinin tamamının AK Parti tarafından kazanıldığını da söylediğimizde Kocaeli’nin zaten diğer seçim bölgelerinden ayrıldığını çok net bir şekilde görebiliriz.

Kocaeli için ortaya koyduğumuz gerçekler bir noktada Sakarya içinde öngörülebilir,2014 yılında AK Partiden Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Zeki Toçoğlu yüzde 58 oy oranı ile 331 bin 201 oy alırken ikinci parti olan MHP yüzde 26.8 0y ile 152 bin 983 oy alabilmişti.

Son seçimde İbrahim Karaosmanoğlu’da, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’da her iki kişiden birisinin hatta daha fazlasının oylarını alarak partilerinin genel merkezlerine yük olan değil üzerinden yük alan belediye başkanları oldular.

Mahir Ünal’ın söylediği gibi eğer istifalar tamamlanmışsa ve sıra ilçe belediye başkanlarının istifasına gelmişse bundan sonra AK Parti genel merkezinin atacağı adım yada adımlar bellidir ve bunca yılık deneyimlerimiz bizi yanıltmıyorsa süreç bizim aşağıda yazacağımız gibi gelişecektir.

Biz şu an 2017 yılının Kasım ayındayız, Yerel seçimde bilindiği gibi son dakikada bir değişiklik olmadığı takdirde 2019 yılının Mart ayında yapılacak, yani kaba bir hesapla yerel seçime yaklaşık 17 ay gibi bir süre kaldı.

Kalan bu 17 aylık sürenin yarısını hatta yarısından fazlasını seçim sathına girilmesi, takvimin açıklanması,adaylarında önem sırasına göre netleşmesi ile ilgili çalışmalar da katıldığında Türkiye 2018 yılının ilk aylarından itibaren seri bir şekilde yerel seçime doğru koşmaya başlayacaktır.

İşte böyle son derece hareketli bir süreçte bizim anladığımız AK Parti Genel merkezinin daha da önemlisi AK Parti MYK’sının fazla uzatmadan Kocaeli için İbrahim Karaosmanoğlu’nun, Sakarya içinde Zeki Toçoğlu’nun isimleri 2019 yılında yapılacak seçimde partinin adayları olarak açıklayacağıdır.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37