Durmaz:Sağlık için hergün 10 bin adım atın

Etkinlik Uçurtma Tepesi'nde başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ekim 2016 Salı 14:14
Durmaz:Sağlık için hergün 10 bin adım atın
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü  koordinasyonunda Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen 'Her Gün 10 Bin Adım' temalı yürüyüş etkinliği SEKAPARK Uçurtma Tepesi'nde başladı.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında 'Her Gün 10 bin adım' temalı yürüyüş SEKAPARK Uçurtma Tepesi'nde başladı. Yürüyüşe   Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Mürsel Durmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Op. Dr.Şenol Ergüney,Sağlık Personeli,  İzmit Ford Otosan Ortaokulu müdürü, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sağlık kurum yöneticileri, çocukların ellerinden tutarak yürüyüşe başladılar. Sağlıklı yaşamın için obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikle 10 bin adım yürüdüler.

İl Sağlık Müdürü Durmaz, sağlıklı yaşam için 10 Bin Adım’ın önemine vurgu yaparak, "Sağlık Bakanlığı sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında obezitenin önlenmesi, fiziksel aktivitenin teşviki amacıyla her gün 10 bin adım temasıyla vatandaşlarımızı fiziksel aktivite yapmaya davet ediyoruz. 

Günümüzde giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın beş günü en az 30 dakika yapılmalıdır. 

Normal bir şehir yaşantısında günde kaç adım atıyoruz dersiniz? Basit bir pedometre yani adım ölçer ile günlük adım sayısını ölçtüğümüzde tipik bir insanın ortalama 2-3 bin kadar adım attığı görülmektedir. Ancak hareketli diyebileceğimiz sağlıklı bir birey olmak adına günde 10 bin adım atmamız önerilmektedir. Peki 10 bin adım yaklaşık 6 ila 8 km  eder?

Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir" dedi.


Durmaz sözlerine “2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda 12 yaş üstü bireylerin yüzde 72'sinin hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8'inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir" dedi. 

Amaçlarının her insanın sağlıklı yaşam her gün 10 bin adım  atmasına dikkat çekmek olduğunu açıklayan İl Sağlık Müdürü Durmaz, "Sağlık Bakanı'mızın önderliğinde bugün tüm Türkiye’de yürüyüş etkinliği gerçekleşiyor. Temel amacımız hareketli yaşama ve obezite ile mücadeleye dikkat çekmektir" dedi.

Yürüyüşe katılanlar Uçurtma Tepesi'nin önünde hatıra fotoğrafı çektirerek sağlıklı yaşam ve obeziteye dikkat çektiler.  



Son Güncelleme: 05.10.2016 22:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37