Akar: Osmangazi Köprüsü’nün kazancı devlete bedel

Deli Dumrul köprüsü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ekim 2016 Çarşamba 10:49
Akar: Osmangazi Köprüsü’nün kazancı devlete bedel
Son zamanlarda sürekli tartışılan köprü geçişleri ve ücretlerine ilişkin açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, "Sadece Osmangazi Köprüsü’ndeki kazancın Devletin elindeki 6 otoyol ve 2 köprü kazancından fazla olduğunu belirterek, “Bu Kafa İle Köprü’den geçemeyiz" dedi.

Akar, Karayollları Genel Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu 6 otoyol ve 2 köprünün (Boğaziçi- Fatih Sultan Mehmet) gelirlerinin Osmangazi Köprüsü’nden sağlanan kazancın gerisinde kaldığını belirterek “böyle sözleşmeye can kurban” dedi. 

2016 yılında 6 otoyol ve 2 köprüden sağlanacak kazancın 1,2 milyar TL olacağını belirten Akar, Osmangazi Köprüsünden devletin vermiş olduğu araç garanti rakamları ile yılda 1,5 Milyar TL kazanç sağlayacağına dikkat çekerek, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘Yeni Köprüler Pahalı Değil, Eski Köprüler Ucuz’ sözlerinin vatandaşa hizmetin değil sermayeye hizmetin itirafı olduğunu söyledi.

DELİ DUMRUL KÖPRÜSÜ
Osmangazi Köprüsünün açılışı ile birlikte Bayram süresince her gün geçiş yapan araçların bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından açıklandığını belirten Akar, ücretli geçişlerle birlikte rakamın 13-15 bin de kaldığını söyledi. Sözleşme gereği devlet tarafından verilen 40 bin araç geçiş garantisi ile günlük 15 bin araç geçişi için 500 bin TL ödeme yapan hazinenin kalan 25 bin araç içinde 3 milyon TL ödediğinin altını çizen Akar, bu sözleşme ve bu kafa ile köprü deli dumrul köprüsüne dönmüştür, geçsen de geçmesen de ödeme yapacaksın dedi.

Dün meclis grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Osmangazi köprüsüne ilişkin açıklama yaparak köprünün maliyetinin 2 Milyar 355 milyon TL ( bugünkü kur ile 790 milyon dolar),olduğunu ve şirketin 22 yılsonunda 27 milyar TL kazanç sağlayacağını söyledi. AKP’nin yapacağı açıklamalar da CHP köprüye karşı gibi tamamen algı operasyonu yapabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu ancak köprüye değil halkın sömürülmesine karşıyım dedi.  
Son Güncelleme: 19.10.2016 13:51
Anahtar Kelimeler:
Kaspersky
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37