Akar:Bakanların sözlerine Bakanlık süreleri yetmiyor

Akar, Haydarpaşa-Adapazarı tren hattını sordu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2016 Salı 11:43
Akar:Bakanların sözlerine Bakanlık süreleri yetmiyor
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, Bakanların vermiş olduğu sözlerin Bakanlık sürelerinde yapılmadığını belirterek, “Her gelen Bakan bir tarih veriyor, ancak kendi tarih oluyor” dedi.

Akar,  Haydarpaşa- Adapazarı Bölgesel trenine ilişkin açıklama yaparak; Bu konuyu defalarca gündeme getirdiğini Meclis de ve Plan Bütçe Komisyonun da dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sorular yönelttiğini belirterek eski Bakanın sözlerini paylaştı.

2016 YILI İÇERİSİNDE İŞLETMEYE ALINACAKTI
Akar, 2014 yılında Mecliste Bütçe görüşmelerinde Pendik- Adapazarı tren seferlerindeki durakların ne zaman işletmeye alınacağına ilişkin sorular yönelttiğini belirterek Bakan’ın cevaplarını hatırlattı.

Dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bu sorulara yönelik olarak yazılı verdiği cevapta; 
"Bölgesel trenlerin 2014 yılı sonunda işletmeye alınacağını belirterek, ilk olarak Arifiye, Sapanca, İzmit ve Gebze istasyonların da yolculara hizmet verileceğini, 2016 yılı içerisinde 3. Hattın da tamamlanarak Büyükderbent, Köseköy, Derince, Körfez, Hereke Tavşancıl ve Diliskelesi istasyonlarında da duruş verileceğini belirtmiş. 

2016 yılının bitmesine 2 aylık bir zaman kaldı bakalım eski Bakan’ın Kocaeli halkına vermiş olduğu Arifiye- Pendik hattında durak sayıları artacak mı? Bakalım Adapazarı’ndan Haydarapaşa’ya vatandaşlarımız eskiden olduğu gibi 1 trenle gidebilecek mi?
Akar ‘da konunun takipçisi olacağını belirterek; Onlar unutabilir ama bizler unutmayacağız ve bu sözleri tekrar tekrar hatırlatarak; Bu hattın tekrar işlerlik kazanmasını sağlayacağız" dedi.

 
Son Güncelleme: 25.10.2016 15:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37