CHP Gebze'den cenazedeki saldırıya kınama

CHP Gebze'den cenazedeki saldırıya kınama

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Ekim 2019 Salı 21:04
 CHP Gebze'den cenazedeki saldırıya kınama

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda, İlçe Başkanı Musa Yılmaz'ın da hazır olduğu toplantıda, Darıca'da Şehit Tahsin Sarıtosun'un cenazesinde partililere yapılan saldırı kınandı.

Yapılan açıklama şöyle:

Değerli basın mensupları, bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Sizlerin karşısına bu büyük bayramı daha coşkulu kutlayacağımız programlarla çıkmak isterdik, fakat olmadı.
Dün, Gebze ilçe yönetimi olarak şehidimiz uzman onbaşı Tahsin Sarıtosun’un cenazesine katılmak için Darıca Merkez Camisi’ne giden yöneticilerimize linç girişimine eş değerinde menfur bir saldırı olmuştur.
Bu saldırıda biri kadın, dört yöneticimiz darp edilmiştir. Ayrıca Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve il başkanlığımızın çelengi parçalanmıştır. Cenaze ortamından faydalanmaya çalışan bu provokatörler halkı galeyana getirmeye çalışmış ve kısmi olarak da başarılı olmuşlardır. 
Fakat olay yerindeki sağduyulu vatandaşlar ve emniyet güçleri sayesinde bu girişim başarıya ulaşmamıştır. 
Olayların gelişimi esnasında ve olaydan hemen sonra emniyet güçleri, göstermiş olduğu hassasiyet sayesinde hem arkadaşlarımızın linçten kurtulmasına, hem de olayların yatışmasına katkıda bulunmuşlardır.

Olay yerinde değişik yerlerinden darbeler alan arkadaşlarımız hastaneye giderek tedavilerini olmuş ve adli takip için gerekli raporları alıp Darıca Merkez Karakolu’na avukat eşliğinde şikâyette bulunmuşlardır.

Dileğimiz şudur ki bu provokasyonları yapan üç-beş kendini bilmezin bulunup yargı önüne çıkarılması ve gerekli cezayı almalarıdır.
Değerli basın mensupları şunun bilinmesini istiyoruz ki;
Biz cumhuriyetin kurucu partisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün yolundan giden bir partinin neferleri olarak,  bir kaç provokatöre pabuç bırakmayız ve bunların oyunlarına gelmeyiz.
Bunlar vatan haini arıyorlarsa Oslo’da terör örgütü ile masada oturanlara baksınlar veya bu ülkenin hukuk, adalet, sağlık gibi tüm kurumlarını işgal eden Fetö ile kol kola gezenleri ve ne istediniz de vermedik diyenleri bulsunlar.
Yetmez.
En son İstanbul seçimlerinde, kırmızı bültenle aranılan Osman Öcalan denilen teröristi devletin televizyonuna çıkaran ve ondan oy beklentisine girenleri bulsunlar.
Bu da yetmezse yine aynı seçimde İmralı’dan yardım umanlara, mektup getirenlere ve bu mektubu TRT ve yandaş kanallarda okutup yorumlatan ve yardım isteyenleri bulsunlar.
Bu provokasyonları yapmaya kalkan zihniyet ve bunlara kananlara sesleniyoruz.
Biz cumhuriyetin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi neferleri olarak ucuz siyasetlere alet olmadık ve olmayacağız.
Son olarak darp edilen arkadaşlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi Gebze ailesi olarak tekrar geçmiş olsun diyoruz ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın cumhuriyet.

Son Güncelleme: 29.10.2019 21:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37