Dilovası’nda başkanlar 2.5 yılı değerlendirdi

Başkanlar, Dilovası Ak Parti İlçe'de basın toplantısı yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2016 Perşembe 13:47
Dilovası’nda başkanlar 2.5 yılı değerlendirdi
AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı’nda yapılan basın toplantısında Belediye Başkanı Ali Toltar ve İlçe Başkanı Osman Akbulut seçimlerden, Dilovası’na yapılan hizmetlere ve gündeme ait konuları konuştular. Toplantıya Toltar ve Akbulut’un yanı sıra AK Parti Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve Gençlik Kolları Başkanı Semih Kaya katıldı.
Son yerel seçimlerin üzerinden 2.5 yıl geçtiğini söyleyen AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut; “Bugün burada geçen 2.5 yılı değerlendirelim diye toplandık. Dün Ankara’daydık. Önce eski Kocaeli Valisi, şimdi ki Ankara Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret ettik. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan yerleri gezip başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Meclis’e geçip, Milli Savunma Bakanımız sayın Fikri Işık’ı ziyaret ettik.
Burada Dilovası’nın kangreni  olmuş deponi alanını konuştuk. 2016’nın sonu, 2017’nin başında Dilovası’nda çöp deponi alanı sorunun bitireceğiz. Bunun taahhüdünü sayın Bakanımız’dan aldık. 
Kömürcüler OSB ile toplantı yapacağız. Kömürcülerin burasını boşaltmasını istiyeceğiz. Burasını da lojistik merkezi yapacağız. Bu bölgenin alt tarafını da toplu konut alanı yapmayı düşünüyoruz. 
Köseler’deki toplu konutların yüzde 50’si bitti. Bu konutlar önce oradaki halka sunulacak. Daha sonra dışarıdan istek gelirse onlara sunulacak. İstek olursa da 2. etaba geçilecek. 
Diğer bir konu Dilovası’nın giriş ve çıkışı. Dilovası’na girmekte, çıkmakta çok zor. Fabrikalardan herhangi bir ürün ihtiyacını karşılamak isteyenler Dilovası’na girmektense Gebze’ye veya Körfez’e gidiyor. Çolakoğlu sapağı bitti. Cumhuriyet mahallesi sakinleri E-5’den giriş istiyor. En kısa zamanda arabayla giriş olacak. 
AK Parti’nin ilçe ve il kongreleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Ocak, Şubat en geç Mart ayında ilçe kongreleri tamamlanacak. Yakında kongre takvimi açıklanacak. 
TOLTAR:SEÇİM BEYANNAMEMİZDEN FAZLASINI YAPACAĞIZ


Daha sonra görüşlerini belirten Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar şunları söyledi:
30 Mart 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin tam ortasındayız. Halkımızın bize gösterdiği teveccühle iş başındayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana genel merkezimizin ve büyükşehirin desteğiyle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kalkınmanın yerelden başladığını biliyoruz. 14 yıldan beri halkımıza başarıyla hizmet veriyoruz. 
15 Temmuz gecesi çok alçakça bir darbe girişimi yapıldı. Ama Türk halkı buna karşı çıkarak darbe girişimini bertaraf etti. Halkımız o akşam 2. İstiklal mücadelesini verdi. Halkımızın bu kararlılığı karşısında umut ediyoruz ki bir daha böyle alçakça girişimler olmaz. O gece şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 
Göreve geldiğimiz günden bu güne neler yaptınız, neler yapacaksınız diye sorulursa; Dilovası’nda malum 5 OSB, 8 uluslararası liman var. 
Mahallelerimizdeki sıkıntıları görmek için halkın ayağına gidiyoruz. Vatandaşla diyaloga giriyoruz. Bugün de Mimar Sinan mahallemizde bu çalışma başlamış bulunmaktadır. 
Öncelikle Dilovası Türkiye’nin bir mozaiği. Her yöreden, her yerden vatandaşımız buraya daya iyi yaşam şartları için geliyor. Artık hepimiz Dilovalıyız. İmar alanında biraz sıkıntılar yaşıyoruz ama bunları da çözmeye çalışıyoruz. İnşallah 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediyemizle beraber hazırladığımız seçim beyannamemizi gerçekleştirip, daha fazlasını yapacağız. 
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimiz var. Örneğin yeşil alan sıkıntımız var. Yer satın alıp park yapıyoruz. Tavşancıl’da Yeşil Vadi mesire alanı yaptık. Adnan Kahveci Parkı’nın 2. Etabının çalışmaları devam ediyor. Bağdat caddesinin üst yapısını yeniden gözden geçirdik. 
Diliskelesi sahilimizde orada bir balıkçılar derneğimiz var. Burada bir balıkçılar barınağı kurduk ve o derneğe verdik. Hemen hemen bitmek üzere.  
Semt konağı ve taziye evleri yapıyoruz. Şu an da 5 tanesinin inşaatı devam ediyor. Sağlık merkezleri yapıyoruz. 4 katlı gençlik merkezi, sivil toplum merkezi ve gençlik merkezi yapacağız. Proje aşamasında. 
Öğrencilerimize burs desteği vereceğiz.
Spora büyük önem veriyoruz. 4 tane takımız var ve hepsi de şampiyon oldular.
Bugüne kadar 34 adet park yaptık. Okullarda servis sorunu var. Köylerden gelen öğrencilerimize ücretsiz servis sağlıyoruz. 
Bugüne kadar 20 bine yakın ağacı, fidanı toprakla buluşturduk. 
30 bin ton asfalt yol yaptık.
Konut ihtiyacımız var. Belediye olarak TOKİ veya Kent Konut ile birlikte konut hamlesi başlatmak istiyoruz. SİT alanlarını Bakanlık ile görüşüp, konuta dönüştürmek istiyoruz. Tavşancıl-Dilovası hattında 2 Dilovası büyüklüğünde şehir kurulabilir. 



Son Güncelleme: 14.10.2016 00:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37