Mühür Yılmaz'da

Mühür Yılmaz'da

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Aralık 2017 Çarşamba 15:32
Mühür Yılmaz'da

CHP Gebze İlçe Teşkilatında yapılan devir teslim töreninde yeni ilçe başkanı Musa Yılmaz, eski başkan Recep Dursun’dan görevi ve mührü devraldı.
Devir teslim töreninde CHP Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, CHP Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz, meclis üyeleri, CHP eski Beledieye Başkanı Mehmet Emin Akın, yeni yönetim kurulu ve partililer de hazır bulundu.


DURSUN: HİÇ KİMSE CHP’DEN BÜYÜK DEĞİLDİR


Devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Recep Dursun, "Kimse CHP’den büyük değildir" diyerek sözlerine başladı.

Dursun şunları söyledi:


Bugün önemli bir gün yaşıyoruz, CHP Gebze açısından  tarihi bir süreçtir. 2019 yılında 3 tane seçimi yürütecek olan genç, dinamik, inançlı, çalışkan bir yönetim seçildiğine inanıyorum. Arkadaşlarımın başaracaklarına da inanıyorum. CHP kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Ebedi liderimizin bize emanetidir. Bu emaneti korumak bizlerin tarihi görevi ve sorumluluğudur. 

Makamlar gelip geçicidir. Baki olan CHP’dir. Hiç kimde CHP’den büyük değildir. Genel başkan olabilirsiniz, Genel başkan yardımcıları olabilirsiniz. Millevekili de olabilirsiniz. İl başkanı da olabilirsiniz, ilçe başkanı da olabilirsiniz. Hiç kimse kendisini CHP’nin kurumsal kimliğinin üzerinde görme hakkına sahip değildir.  

Nazlanmak, sızlanmak yok. Önceki dönem milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları, hiç kimse kendine özel bir davet bekleme hakkına sahip değildir. Herkes hiç bir görev beklemeksizin, telefon dahi beklemeksizin, CHP’nin iktidarını sağlamak için , Türkiye’nin kurtuluşunu yeniden sağlamak için alanlarda mücadele etmek zorundadır. 

Bizler davet beklemeyeceğiz arkadaşlar, sizler de beklemeyin. Bizler seçilmiş olan yönetime güç ve destek vermek zorundayız. Yeni başkanımıza ve yönetimini tebrik ediyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bildiriyorum.

YILMAZ: CHP KOCAMAN BİR AİLEDİR


Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen yeni İlçe Başkanı Musa Yılmaz ise şunları söyledi:


Saygı değer parti büyüklerim, saygı değer hanımefendiler, saygı değer CHP’nin aydınlık yarınları gençlerimiz ve tüm partililerimiz hepinizi, saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. 

Sayın Recep Dursun başkanımız o kadar güzel bütünleştirici bir konuşma yaptı ki, inanın kalkıp yerimden fırlayacak gibiydim ve heyecanım kat kat artmış durumda. Sevgili başkanıma ve yönetim kuruluna, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve bundan sonraki süreçte de omuz omuza, yürek yüreğe, beraberce CHP’nin iktidar yürüyüşüne yürüyeceğimize yürekten inanıyorum.

CHP kocaman bir ailedir, çok büyük bir ailedir. Ancak örgütsel anlamda kendi gücümüzü topluma yansıtamamış bir örgütüz. Bundan sonraki süreçte şahsımın ilçe başkanlığında yönetim kurulumuzla beraber, meclis üyelerimizle beraber, önümüzdeki süreçte oluşturacağımız kurultaylarımızla beraber, deleganosyonumzla beraber, yürüyüşümüze başlayacağız arkadaşlar. Bizim ailemiz çok geniş, çok büyük bir aileyiz. 


CHP’DE ASLA RÖVANŞ YOKTUR
Sevgili dostlar, sevgili partililerim. Şu anda basın mensupları aramızda. Kendilerine hoş geldiniz diyerek bir ricada bulunuyorum. Basında okuduğum kadarıyla, gazetelerde başlık olarak kullandıkları ‘Rövanş’ kelimesi var. CHP’de asla rövanş yoktur arkadaşlar, olamaz da. CHP’de sadece ve sadece birlikte yürümek adına görev değişimi vardır.

CHP’nin kongreleri bayram havasındadır. Bizim için hakikaten birliğimizin, dirliğimizin, beraberliğimizin simgesidir kongreler. Çünkü bizim partimizde demokratik seçimler yapılmaktadır. Diğer partilerde olduğu gibi tepeden indirme bir şekilde, gönderme bir şekilde yönetimler yoktur bizde.  Biz demokratik seçimler sonucunda seçiliyoruz. 

Bu anlamda rövanş kelimesini kullanmamalarını sayın basın mensuplarından rica ediyorum. Biz yeni yönetim olarak basın mensuplarında siyasi bir taraf aramayacağız, hepsine eşit mesafede duracağız. 

CHP KURUCU İRADEDİR
CHP kurucu iradedir. Eğer bugün bu cumhuriyette beraber nefes alıyorsak, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında birlikte yürüyebiliyorsak, birlikte yaşıyabiliyorsak, ortak yönlerimizi, ortak çıkarlarımızı geliştirebilmişsek bu sadece ve sadece laik cumhuriyet sayesindedir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eseridir.  
GEBZE BELEDİYESİ’NDEKİ YOLSUZLUKLAR İDDİALARI


Hepinizin malumudur biliyorsunuz AKP’nin Gebze’de 29 tane meclis üyesi vardır. CHP’nin ise sadece 6 tane meclis üyesi var. Ama kamuoyunda çeşitli sebeplerle dolaşan, konuşulan yolsuzluk gibi benim partili meclis üyelerime yakışmayacak iftiralar dolanmaktadır. 

Eğer Gebze Belediyesi’nde yolsuzluk varsa 29 tane meclis üyesinin onayı olmadan, AKP’nin meclis üyelerinin destek vermediği bir yerde hiç bir yolsuzluk yaşanamaz. Eğer varsa bu yolsuzluklar, bilin ki bunun içinde öncelikle AK Parti vardır, AK Partili meclis üyeleri vardır. Benim 6 tane meclis üyem vardır, hepsi de bir birinden tertemiz, pırıl pırıl kardeşlerimdir. Ancak, eğer ki varsa bu iddiaları yapan arkadaşlarımız isbatla mükelleftir. İsbat edemiyorsa sosyal medya üzerinden veya farklı basın kuruluşları üzerinden benim partililerimi, meclis üyelerimi hiç kimsenin karalama hakkı yoktur. 

BİZİM İKTİDARA İHTİYACIMIZ VAR
Hepinizin malumudur 23 yıldır iktidar olamamış bir siyasi partiyiz. AKP’nin Türkiye genelinde izlediği bir politika vardır. Toplumun yüzde 50’sini yok sayarak, toplumun yüzde 50’sini sömürerek, diğer yüzde 50’sine de rant sağlayarak kendi varlığını sürdürmektedir. Bu anlamda uzun süredir iktidar olamamış, genelde 65 yıldır, yerelde de Gebzemiz’de de yaklaşık 25 yıldır iktidar olamamış bir partinin mensuplarıyız. 

Onun için partililerimiz ekonomik anlamda çok yıpranmışlardır. Bizim iktidara ihtiyacımız vardır. Fedakarlık yapmak zorundayız. Bütün partililerimden iktidar yürüyüşümüzde işinden, aşından, zamanından, eşinden, çoluğundan, çoçuğundan fedakarlık yapmalarını bekliyorum. İktidara gelebilmek için tek yapacağımız çalışmak, çalışmak, çalışmaktır arkadaşlar. 


Son Güncelleme: 13.12.2017 15:39
Anahtar Kelimeler:
Mühür Yılmazda
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37