Osmangazi Köprüsü için nasıl bir sözleşme imzalandı?

Hem köprü hem otoyol ücreti alınıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Eylül 2016 Salı 12:14
 Osmangazi Köprüsü için nasıl bir sözleşme imzalandı?
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Osmangazi Köprüsü ile ilgili “Yanıtsız bırakılan soruları, yanıtları verilinceye kadar soracağız” dedi.
Halkın yararına olan her türlü hizmeti alkışlamayı da bildiklerini ifade eden Tarhan, ”Kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor. İhaleyi alan firma ile nasıl bir sözleşme imzalandığını bilmek halkımızın hakkı.

Çünkü bu ücretleri halkımız ödüyor. Ayrıca vaad edilen araç geçişi sağlanmazsa aradaki fark da yine halkımızın cebinden çıkacak. Bizim vergilerimizden ödenecek. Neden Ulaştırma Bakanlığı imzalanan sözleşmeyi açıklamıyor?” dedi.
Konuyla ilgili olarak şimdiye kadar TBMM’de soru önergesi verdiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, bir kez de bilgi edinme yolu ile Bakanlığa başvurduğunu söyledi.
Tarhan, “Yurttaşlarımız sürekli olarak geçiş ücretinin yüksek olduğuna dair şikayetlerini iletiyorlar. Son olarak iletilen şikayetlerden biri de köprü ücreti olarak alınan ücretin yanında bir de otoyol ücreti alındığı. Bu ücret neden alınıyor? Böyle bir uygulama sözleşmede nasıl bir düzenleme ile hüküm altına alındı? Öğrenmek istiyoruz” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, bilgi edinme hakkı çerçevesinde, ayrıca Osmangazi Köprüsü’nden 11 Temmuz’dan bu yana kaç aracın geçiş yaptığını ve ne kadar ücret alındığını da sordu. 
Son Güncelleme: 07.09.2016 01:08
Anahtar Kelimeler:
Vodafone
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37