Sibel Gönül

Sibel Gönül

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ocak 2019 Perşembe 13:00
  Sibel Gönül

 


İzmit
her ne kadar Kocaeli’nin 12 ilçesinden birisi olsa bile, başta Valilik ve Büyükşehir belediye başkanı olmak üzere tüm kurumların bu ilçede konuşlanmış olmasından dolayı, İzmit ister istemez Kocaeli’nin merkezi olarak kabul görüyor.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi mevcut belediye başkanı Nevzat Doğan, "Kocaeli Büyükşehir adayı olmak istiyorum, İzmit için 3’cü dönemi düşünmüyorum" dediği andan itibaren İzmit’e karşılığı olan bir ismin aday gösterilmesi için çalışmalar zaten başlamıştı.

CHP’nin adayının Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet olduğu partisi tarafından kamuoyuna ilan edilince o ana kadar AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapanların dışında yeni biri isim arayışları da başlamıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü Kocaeli’nin ilçe belediye başkan adaylarını ilan etmeden bir gün önce AK Parti’nin İzmit Belediye Başkan Adayı olarak Kocaeli eski Milletvekili Sibel Gönül olduğu kamuoyu ile paylaşılmış, böylelikle CHP’nin bayan adayına karşı AK Parti’de sahaya bir bayan aday sürmüştü.

31 Mart tarihinde AK Parti’nin İzmit belediye başkan adayı  olarak sahada çalışmaya başlayan Sibel Gönül 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. 1987 yılından 2007 yılına kadar serbest mimar olarak çalıştı. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 2007 yılında Kocaeli Milletvekili seçildi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli Mimarlar Odası Genel Sekreteri olarak görev yapan Sibel Gönül evli ve iki erkek çocuk annesi.
Seçim çalışmalarının başlaması ile birlikte ekibi ile birlikte sahaya inen Sibel Gönül’ün, bir kültür-sanat kenti olması noktasında önemli hamleler yapması beklenilen İzmit için en doğru aday olduğunu buradan belirtmemiz gerekiyor. 

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Kocaeli’nin kalbi olarak bilinen İzmit’in 24 saat yaşayan ışıl ışıl bir kültür-sanat merkezi haline getirilebilmesi adına Sibel Gönül’ün bayan bakışı, ihtiyaçların giderilmesi adına önemli bir etken olsa gerek.

Asıl mesleği mimarlık olan Sibel Gönül’ün, İzmit’te yaşayanların bundan sonra trafikte daha az kalmalarını sağlayacak, vatandaşların boş zamanlarını geçirebilecekleri daha fazla yeşil alanları açmak, sabaha kadar sönmeyen ışıkların bulunduğu, İzmitlilerin yaz kış demeden 24 saat yaşayan bir şehirde mutluluk dolu günler geçirmelerine vesile olacak adımları da mesleği gereği atacağını düşünüyoruz.

Mevcut İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan’ın aslında 31 Mart tarihinde yapılacak seçimi kazandığı takdirde Sibel Gönül’e altyapısı tamamlanmış bir yerleşim merkezi teslim ettiği de görülecektir. işte o tarihten sonra Sibel Gönül’e düşen aldığı bu mirası kültürel manada en ileri noktalara götürmek olacaktır.

Sibel Gönül TBMM’de görev yaptığı zaman zarfında devlet sisteminin işleyişi hakkında önemli tecrübeler edindi. Partisinin kadın kolları başkanlığı yaptığı zaman zarfında da teşkilatçılığın ne demek olduğunu özellikle evlerin idaresi konusunda asıl yükü çeken bayanların ihtiyaçlarını birebir öğrenme ve not alma imkanı buldu.

Bu aşamadan sonra Türkiye’nin 81 vilayetinden akrabası bulunan ve Anadolu’dan, İstanbul’a, İstanbul’dan, Anadolu’ya geçmek isteyenlerin mutlaka uğramak zorunda kaldıkları İzmit’i, daha çok yerli ve yabancı turistin geldiği, kültürel çalışmalar ile ismini daha çok duyurabileceği bir yerleşim merkezi yapmak adına Sibel Gönül’ün bir bayan, bir anne, bir mimar olarak göstereceği gayret İzmit’te yaşayanların yaşam standardını da yukarılara çekecektir.

Vatandaşların da İzmit’te başkanlığı kazanmak adına yola çıkan Sibel Gönül ve Fatma Kaplan Hürriyet’e bu gözle bakmaları, yani onları birer siyasetçiden çok birer kardeş, birer anne olarak görmeleri ve bu gözle değerlendirmeleri gerekmektedir.

Sibel Gönül’ün bu yarışı başarılı bir şekilde tamamlayacağına inananların tarafındayız. Kendisine düşen, kalan bu zaman zarfında genel siyaset yerine sadece İzmit ve İzmit’te yaşayanların sorunlarına yönelik çözüm önerileri getirmesidir.  Siyasi tecrübesinin, teknik bilgisinin de bu işlerin üzerinden gelmeye fazla fazla yeteceğini bizim kadar herkes biliyor.

Gönül  belediyeciliği  dediğimiz de zaten bundan başka bir şey değildir.
Son Güncelleme: 17.01.2019 13:05
Anahtar Kelimeler:
Sibel Gönül
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37