Çiler, Bilişim Haftası'nı kutladı

Çiler, Bilişim Haftası'nı kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mayıs 2017 Cuma 10:33
  Çiler, Bilişim Haftası'nı kutladı


Gebze Teknik Üniversitesi
Girişimcilik Zirvesi'nde İnovasyon ve girişimcilik ruhunu gençlere aşılamak amacıyla bölge OSB Başkanlarının girişimcilik deneyimlerini paylaştığı oturumu yöneten Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir açıklamada bulundu.

Bilişimin önemine değinen Çiler şunları söyledi:
Ülkelerin zenginliklerinin bilgi ve bilişime olan yakınlıkları ile ölçüldüğü günümüzde, Gebze Muallimköy’de yapımı devam eden Bilişim Vadisi gibi bilime öncülük edecek bir kuruma ev sahipliği yapan bölgemiz, bilişim alanında öne çıkmaya adaydır. 

Tüm etapların faaliyete geçmesiyle yaklaşık 100 bin nitelikli insana, iş ve istihdam sağlayacak olan Bilişim Vadisi’nin bilim, teknoloji ve Ar-Ge alanındaki çalışmalarda bölgemizin adını yurt içinde ve dışında öne çıkaracağı açıktır.

Türkiye Küresel Rekabet Raporu’na göre; teknolojiyi benimseyebilme ve teknolojik altyapı bileşeninde 64. sırada yer alan ülkemizde, bilim ve teknoloji sayesinde hız kazanan Ar-Ge çalışmaları, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda ülkemizin rekabet gücünün artmasına olanak sağlamaktadır. Ülkemizin bu sıralamada daha üst seviyelerde yer alması için çalışmalar da devam etmektedir.

Ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemelere daha büyük katkılar sağlamasını, Bilişimin; sanayimize, iş hayatımıza ve üretim süreçlerine daha fazla yansımasını, bilişimin gücünün farkına varan iş dünyamızın bu konuda en son gelişmeleri yakından takip  etmesini diler, Bilişim Haftası’nı kutlarım. 
Son Güncelleme: 05.05.2017 10:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37