Geçtiğimiz Mart ayı ortalarında başlayan milletvekili aday adaylığı ile ilgili olarak Türkiye’nin dört bir tarafından parti genel merkezlerine giderek aday adaylığı müracaatında bulunan herkes, aday adaylığından adaylığa geçiş tarihi olan 09 Nisan tarihini beklemeye başladı.

Geçen yaklaşık 1 aylık zaman zarfında başta İYİ Parti olmak üzere tüm siyasi partilerin aday adayları bir taraftan, önce asil milletvekili sıralamasına girebilmek adına kulis yaparken, bir taraftan da saha çalışmalarına başladılar.

Seçime katılacak olan 36 partiye mensup aday adayları 09 Nisan Pazar günü mesai saati bitimine kadar elinden gelen tüm çabayı gösterdiler. Mesai saatinin bitmesine saatler kala araçların arkasında paketler içerisinde bulunan aday listeleri birbirinin peşi sıra YSK’ya teslim edilmeye başlandı.

An itibarı ile genel olarak seçime katılacak siyasi partilerin çok büyük bir kısmı başvuru yapan binlerce isim arasından sayıyı 600’e indirerek listeleri netleştirdi.

Dolayısı ile 09 nisan tarihi itibarı ile aday adayları bir gün içerisinde adaylığa terfi ettiler, Aday adaylığından adaylığa geçenler bir taraftan sevindi bir taraftan da listenin seçilemeyecek sıralarında olduklarına üzüldü.

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçime fazla bir zaman kalmadı, Kalan bu kısa süre içerisinde partiler artık netleşmiş adaylarından sahada en fazla nasıl istifade edecekleri ile ilgili sorulara cevap aramaya başlayacaklar.

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde siyasi partiler netleştirdikleri adayları önce kendi bölgelerine sonra da tüm memlekete tanıtmak adına günün şartlarına uygun organizasyonlar yaparak ilk adımı atacaklar.

Bizim memlekette seçmen küçük yerlerde adaya büyük yerleşim merkezlerinde ise parti logosuna bakarak oy kullanır dolayısı ile içerisinde bulunduğumuz deprem şartları dolayısı ile de seçmen daha çok medya üzerinden adaylara bakıp tercih kullanacaklar.

Daha çok ittifaklar arasında geçecek olan mücadelenin ne şekilde neticelendiğini sürekli belirttiğimiz gibi 14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında göreceğiz. O zamana kadar da başta siyasi parti genel başkanları olmak üzere, sahada bulunan ve tüm toplum tarafından bilinen isimlerin geliştirdikleri stratejiler sonucun belirlenmesi adına çok önemli olacaktır.

Bakalım ipi kim göğüsleyecek?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37