MARİMDER’den gençlere destek

MARİMDER genç mucitler ve modelcilerle birlikte yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor, bu amaçla KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden bir grupla birlikte ön çalışmalara başlandı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ağustos 2021 Cumartesi 13:16
MARİMDER’den gençlere destek

MARİMDER genç mucitler ve modelcilerle birlikte yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor, bu amaçla KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden bir grupla birlikte ön çalışmalara başlandı.

Kısa adı MARİMDER olan Marmara Uluslararası Müteahhit ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Mehmet Zeki Gedikoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri insansız hava araçları konusunda buluş ve modelleri olan bir grup genç ile birlikte yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyorlar.

Bu kapsamda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler yapan heyet gençlerin önünü açıcı yeni projeler için düğmeye bastı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan MARİMDER Genel Başkanı Mehmet Zeki Gedikoğlu şunları ifade etti, “Meslek liseleri ve üniversitelerin bazı bölümlerinde okuyan pırıl pırıl, hayal gücü geniş olan gençlerimiz mevcut olup, onların bu hayallerini gerçekleştirmek amacıyla dün yapmış olduğumuz toplantıda ileriye yönelik çok olumlu projeleri masaya yatırdık.”

PRENSİP ANTLAŞMASINA VARDIK

MARİMDER Başkanı Gedikoğlu, “Marmara Uluslararası Müteahhit ve İş İnsanları Derneği ve Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde okuyan bir kısım öğrencilerimizle ortak çalışıyoruz.

Ayrıca Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan ile öğretim kadrosu ve öğrencileriyle birlikte yapmış olduğumuz toplantıda insansız uçakların, dronların kurtarma operasyonlarında kullanılması için proje toplantısı yapıldı.

Bu alanda teknolojik gelişmeleri takip edecek bir çok alternatifli deneyim ve tasarımların sunumları yapıldı. Bilgilendirme neticesinde gerek Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji gerek MARİMDER’in katkılarıyla Prensip Anlaşması'nda varıldı.

Böylece gençlerimize çalışmalarında yardımcı olmak prototip ürunleri geliştirmek, ileride kullanılmak üzere insanlık alemine faydalı teknolojileri icat etmek amacıyla çalışmalara başlanıyor.

Ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu toplantılarımızla daha geniş kapsamlı diyaloglar içinde olacağımızı ve başarı elde edeceğimizi ümit etmekteyim Bu anlamda gerek Kocaeli Üniversitesi’ndeki öğrencilerimize, gerek Oğuzhan Ceylan'a ve gerekse MARİMDER Yönetim Kurulu üyelerimizin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerimize sahip çıkalım ki, geleceğimiz de teminat altında olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde teknoloji eğitim üssü
ÖZEL ADEM CEYLAN FİNAL TEKNİK KOLEJİ HAKKINDA

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Türkiye’ nin kalkınmasında ve gelişmesinde eğitimin önemini vurgulayan Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (Gebze Güzeller OSB ) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan’ın, tüm OSB’ lerde eğitim kolunun olması gerektiğinde inanarak Gebze Güzeller OSB’ de eğitim çalışmalarına başladığını” söyleyerek eğitim faaliyetlerini anlatmaya devam ediyor.

“Gebze Güzeller Eğitim Kurumları kadın istihdamını arttırmak ve bölgede çalışan kadınların yüklerini azaltmak amacıyla faaliyetlerine Nurşen Ceylan Anaokulu ile başlamıştır. Gebze Güzeller OSB’de 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Özel Adem Ceylan Final Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi( Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji)  uyguladığı nitelikli eğitim ile fark yaratmaya ve adından söz ettirmeye başlamıştır. Milli Manevi değerlere sahip, Ülkemize hayırlı nesiller yetiştirmek için yola çıkan Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji hedefine emin adımlarla ilerliyor.” 

 ÜCRETSİZ EĞİTİM VEREN TEKNİK KOLEJ

Özel Adem Ceylan Final Teknik Kolejinin alanında alanın da uzman öğretmenler ve son teknolojiyle donanmış atölyelerde, sanayi için ‘ara eleman değil, aranan eleman’  yetiştiren bir kurum olarak “Yüzde yüz  (%100) devlet destekli  ve velilerden eğitim ücreti talep edilmeyen kolejimizin bünyesinde 18 atölye, 16 laboratuvar, 2 teknik resim atölyesi, 58 derslik, 15 grup çalışması odası, kütüphane, kapalı spor salonu, halı saha ve 800 kişi kapasiteli yemekhane bulunuyor.

Devlet teşvikli kolejimizde özel okul kalitesinde eğitim alan öğrenciler için birçok imkânlar bulunuyor. Gebze Güzeller OSB’nin tam desteğini alan okulumuzda öğrencileriz  staj imkânlarını bölgede bulunan anlaşmalı firmalarda rahatlıkla yapabileceklerdir. Ayrıca Gebze Güzeller OSB’de bulunan firmaların destekleri sayesinde, öğrencilerimizin yaptığı projelerle ulusal ve uluslararası yarışmalara sorunsuz bir şekilde katılabileceklerdir.”

Gebze Güzeller OSB İçinde kurulması planlanan TÜBİTAK Marmara Teknokent kampüsü içinde sadece öğrencilerin MARTEK ile birlikte projerlede kullanabileceği bir Laboratuvarı olacağını da açıklayan Oğuzhan Ceylan, “Gebze Güzeller OSB’ deki ve bölgedeki başarılı sanayici ve iş adamları, kolejimize konuk olarak derslere gelip tecrübe ve deneyimlerini öğrencilere aktarıyor, böylelikle girişimdi iş adamları hem öğrencilerle tanışıyor hem de öğrencilere ilhan kaynağı oluyor” diye de belirtiyor.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN FİRMALARIYLA İŞBİRLİĞİ

Geleceği umutla bakan, milli değerlere sahip, ülke ekonomisine katkı sağlayan bireyler yetiştiren Güzeller Eğitim Kurumlarının Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla anlaşmalarının bulunduğunu, okullar ile iş birliklerinin bulunduğunu dile getiriyor: “İşbirliği ve anlaşmalı olduğumuz bazı firma ve kurumlar şunlardır:  Schneider Elektrik, ASELSAN, Vekmar, TÜBİTAK MARTEK, Hepsiburada, Cavo, Lineadecor, Festo, Ford Nazer Otomotiv, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi. Ayrıca Schenider Elektrik’in desteğiyle atölye ve laboratuvarlar en ileri teknoloji ile donatılmıştır.

ÖZEL GEBZE GÜZELLER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ;
SANAYİYE KALİTELİ İŞ GÜCÜ SAĞLAYACAK

Türk Ekonomisinin temel taşı olan esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyacının karşılanması, öğrencilerinin Ahilik kültüründen gelen usta-çırak ilişkisi ve iş başı eğitimi ile usta olarak yetiştirilerek Gebze Güzeller OSB’ deki ve bölgedeki firmalarla kaliteli iş gücü sağlamak amacıyla Güzeller Eğitim Kurumları bünyesinde Özel Gebze Güzeller Mesleki eğitim Merkezi’nin kurulmuştur.

Son Güncelleme: 14.08.2021 21:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37