Pelikan Ortaokulu'nda öğrencilere NLP eğitimi veriliyor

Pelikan Ortaokulu'nda öğrencilere NLP eğitimi veriliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Aralık 2017 Pazartesi 21:12
Pelikan Ortaokulu'nda öğrencilere NLP eğitimi veriliyor

Pelikan Ortaokulu akademik başarılarının yanı sıra eğitimdeki hassasiyeti ile de dikkatleri üzerine  topluyor. Motivasyonun eğitim ve öğretimdeki yerini ve önemini bilen Pelikan Ortaokulu okul bünyesinde 3 yıldır uyguladığı NLP çalışmaları ile öğrencilerde gözle görülebilir değişiklikler sağlıyor.

KÖRÜKMEZ: BEYNİ YENİDEN PROGRAMLAMA


NLP çalışmaları, okul bünyesinde Pelikan Ortaokulu kurucusu Gülay Körükmez konuyla ilgili şunları söyledi: 

NLP sayesinde zihnimizin nasıl çalıştığını, dünyayı nasıl algıladığımızı, alışkanlıklarımızı ve bilinç dışı davranışlarımızın nasıl oluştuğunu fark ederiz. 

Aynı yolu kullanarak istemediğimiz düşünce, inanç, davranış, duygu ve hayatı algılayış şeklimizi değiştirebiliriz. Bir nevi beyni yeniden programlama işlemi diyebiliriz. 

Herkes aynı olaya aynı tepkiyi vermez, sizin korktuğunuz bir şeyi ben bir fırsat olarak görebilirim ya da sizin engel olarak gördüğünüz bir şeyi ben macera olarak görebilirim. Sizi ağlatan şey, beni sadece düşündürebilir ya da ondan önemli bir ders çıkarabilirim. Neden farklı tepkiler veya farklı seçimler yaparız? Çünkü hepimizin zihninde farklı düşünceler, farklı inançlar, farklı duygular vardır. Farklı seçimler ve farklı bakış açıları da farklı sonuçlar doğurur. 

Eğer istemediğimiz sonuçlar alıyorsak bunun sebebi düşünce şeklimizdir. Düşünce şeklimizi değiştirerek aldığımız sonuçları da değiştirebiliriz. İşte bu noktada NLP devreye girer. Bilinçaltının yardımını destek alarak istenmeyen düşünce, inanç ve duyguların olumlu halleriyle değiştirilebilmesini sağlayan tekniklerden yararlanılır.

 AKMUSLUK: NLP YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIR

Aylık NLP föyleri hazırladığını ve düzenli bir şekilde öğrencilere uyguladıklarını söyleyen okul müdürü Sibel Demir Akmusluk ise şunları söyledi:

NLP  aslında herkes tarafından, kendiliğinden kullanılmaktadır. Zaman içinde bir şeyler yaşarız ve yıllardır inandığımız bir şeye inanmamaya başlarız. Örneğin  yıllardır tatlı seviyorsunuzdur  ve bir şey olur, bir an da tatlıyı bırakırsınız. 
Farkında olmadan kişisel bir NLP tekniği kullanmışsınızdır ve davranışınız değişmiştir. Önemli olan NLP’yi anlayıp, onu iyi niyetle, yaşam kalitesini artırmak için kullanabilmektir.

Okulda uygulanan NLP çalışmaları hakkında velilere de bilgi verildiğini söyleyen Akmusluk, "Okulda uyguladığımız çalışmanın bire bir aynısını öğrencilerimiz de  evde ebeveynlerine uyguluyor. Böylece sistem tamamlayıcılığını koruyor" dedi. 
 
Son Güncelleme: 25.12.2017 21:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37