Elektrik faturasına da taksit geliyor

Birden fazla fatura gelmeyecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Ağustos 2016 Cuma 13:26
Elektrik faturasına da taksit geliyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik kullanımında, mevzuatın gerektirdiği özel haller dışında, tüketiciye aynı dönem için birden fazla fatura gelmesinin önüne geçmek için yeni bir düzenlemeye gitti.

EPDK’nın, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, elektrik dağıtım şirketleri, sayaçları en az 25 en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemlerde, her takvim ayında bir kez okuyacak ve bu, aylık okuma olarak kabul edilecek. 

Ayrıca elektrik tüketim miktarının tespiti, okuma ve fatura dönemlerine ilişkin ön ödemeli sayaç kullanılması gibi haller dışında, ödeme bildirimine esas fatura dönemi, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşmada belirlenecek.

Değişiklikle, tüketicinin talebi halinde ve faturalamanın 3 ayı geçmesi durumunda, dönemi içindeki ay sayısını aşmamak üzere, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit imkanı da sağlandı. Mevzuatın gerektirdiği özel haller dışında aynı ay içinde birden fazla faturalama yapılmasına engel olacak değişiklikle, zamanında ödenmeyen borçlarda, tüketicilerin  düşük miktarlar için yasal takibe alınıp vekalet ücreti ve icra masraflarıyla mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Değişiklik, şirketlerin tüketiciler hakkında yasal yollara başvurabilmesi ve icra sürecini başlatabilmesi için elektriğin fiilen kesilmesi, sözleşmenin feshi ve güvence bedelinin borçlara mahsup edilmesi zorunluluğu da getiriyor.

Perakende Satış Sözleşmesi kapsamında, aynı ay içinde enerjinin borçtan dolayı kesilmesi, sözleşmenin sona ermesi, feshi veya tedarikçi değişikliği nedeniyle yapılacak faturalamalar gibi mevzuatta özel olarak tanımlanan hallerin dışında, birden fazla faturalama yapılamayacak. 
Son Güncelleme: 05.08.2016 17:16
Anahtar Kelimeler:
KocaeliVapur SeferleriSis
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37