Emekli maaşlarına zam Ağustos ayında

Temmuz'da eski maaşa devam

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Temmuz 2016 Cumartesi 14:59
Emekli maaşlarına zam Ağustos ayında
Bu ayki emekli maaşları zamsız olacak. Hem yüzde 5 zammı ve enflasyonun yüksek çıkması halinde oluşacak farkı hem de Temmuz'da alınmayan zam farkı, Ağustos ayında maaşlara yansıyacak.


Memur emeklileri kıdemine, göstergesine göre her ayın 1 ila 5’i arası maaşlarını alıyor. Aynı şekilde de SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yine kıdemine, emekli numarasına göre ayın 17’sinden sonra maaşları yatıyor.

Temmuz maaşları ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK); Ziraat Bankası’ndan maaş alan 320 bin 247 memur emeklisinin maaşlarının, arife günü olan 4 Temmuz Pazartesi yatacağını açıkladı.

TEMMUZ'DA ESKİ MAAŞA DEVAM 

Memur emeklileri, toplu sözleşmeye göre, ocak-temmuz olmak üzere senede iki kere zam alıyor. 2016 yılına ait zam oranları da toplu sözleşmede yazıyor; bunlar da ocak ayı için yüzde 6, temmuz ayı için de yüzde 5.

Eğer, enflasyon, beklenenden yüksek çıkarsa, bu zamların üzerine bir de enflasyon farkı geliyor. Ocak-haziran enflasyonu yüzde 6’nın üzerinde çıkarsa, temmuz ayında emekliler enflasyon farkı alabilecek. Enflasyon ise, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, her ayın 4’ünde açıklanıyor. 

Ocak-haziran dönemi enflasyonu da 4 Temmuz, arife günü açıklanacak. Gerek 1 Temmuz’da maaşı yatanların, gerekse de 4’ünde yatacak olanların zamlı maaş almaları mümkün değil. 
Son Güncelleme: 02.07.2016 17:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37