Mobilya Ur-Ge Projesi üyeleri ilk yurt dışı seferini ABD'ye gerçekleştirdi

21 Ekim 2021 Perşembe 14:57
Mobilya Ur-Ge Projesi üyeleri ilk yurt dışı seferini ABD'ye gerçekleştirdi

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ticaret Bakanlığı destekleriyle sektörün rekabetçiliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Mobilya Ur-Ge Projesi kapsamında ilk yurt dışı programı ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde High Point Market Week'e gerçekleştirildi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, üyelerini, Küresel Fuar Acentesi ile Almanya, Fransa ve ABD'deki sektörel fuarlara taşıyan BTSO, Mobilya Ur-Ge Projesi kapsamında ABD'de 11 milyon metrekarelik alanda düzenlenen High Point Market Week'e çıkarma yaptı.

Yılda iki kez düzenlenen fuar programına, Mobilya Ur-Ge Projesi üyesi 25'e yakın firma katıldı. Sektör temsilcileri, fuarda mobilya sektöründeki son gelişmeleri inceleme fırsatı yakaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Meclis Üyesi Durmuş Kumru, Mobilya Ur-Ge Projesi üyelerinin ilk ihracat yolculuğunda çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Fuarın, tek bir binada stantlarla dolu bir yapıdan ziyade 11 milyon metrekare gibi geniş bir alana yayılması sebebiyle farklı özelliğe sahip olduğunu aktaran Kumru, "100 ülkeden katılımcı, ürünlerini sergiledi. Bölgenin ihtiyaçlarını yakından görme fırsatı bulduk. BTSO'nun öncülüğünde Ticaret Bakanlığının destekleriyle devam eden Ur-Ge Projesi'nin firmalarımıza yeni ufuklar kazandıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Sevgi Saygın, mobilya temsilcilerinin BTSO liderliğinde sektörün kalbinin attığı bir bölgede ihracat için yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdiğini belirtti.

Fuarda 2 binden fazla katılımcının yer aldığını aktaran Saygın, "BTSO üyelerinin ihracat odaklı büyümesi noktasında Ur-Ge projeleri büyük önem arz ediyor. Kümelenme mantığıyla hareket eden firmalar güzel bir sinerji oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi Başkanı Sadık Şengül de ABD'nin tedarikçi açısından önemli bir sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, "Türk firmalarına ciddi anlamda ihtiyaç var. Görüşme yaptığımız ABD'li firmalar Çin ile yaşanılan sıkıntıları Türkiye ile çözmek istediklerini söylediler. Biz ön hazırlıklarımızı iyi yaptık. Ödevlerimize çalıştık. Sipariş alan firmalarımız var. Fuar beklentimizin üzerinde geçti." ifadelerini kullandı.

Mobilya Ur-Ge Projesi Üyesi Ümit Çelenk ise Bursa'da yatak ve baza üretimi yapan bir firma olduklarını ve ilk yurt dışı programına Ur-Ge kapsamında çıktıklarını kaydetti.

Mobilya Ur-Ge Projesi üyeleri, ABD temasları kapsamında High Point Market Week Fuarı'nın organizatörü olan High Point Market Authority CEO'su Tom Conley ile bir araya geldi. Heyet, dünyanın en büyük mobilya uzmanlık kütüphanesi olan Bienenstock Mobilya Kütüphanesi'ni de ziyaret etti. Üyeler, merkezde 1543 yılından bugüne ulaşan 5 binden fazla derlenmiş cilt, süreli yayın ve orijinal materyalden oluşan koleksiyonları inceleme fırsatı yakaladı.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37