Ticari hayatta yeni dönem başlıyor

Bakan Tüfenkçi "Üretimi teşvik ediyoruz."

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Mayıs 2016 Cumartesi 01:05
Ticari hayatta yeni dönem başlıyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "“Mal sahibi üretimi durdurup yavaş yavaş şirketin içini boşaltıyordu. Düzenleme ile iflas erteleme isteyen şirketlerde üretimi teşvik ediyoruz" dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Başbakanlık’a gönderilen yeni çek kanun tasarısı, Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışılan iflas ertelemeye ilişkin düzenleme ve Piyasa Gözetim Kurulu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakanlık'a gönderilen yeni çek kanun tasarısı, Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışılan iflas ertelemeye ilişkin düzenleme ve Piyasa Gözetim Kurulu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Tüfenkci, “Sektörle iç içe olmaya çalıştık. Gümrüklerde bürokratik yavaşlığı, pratiğe dönüştürmeye çalıştık ve otomasyona ağırlık verdik, işlem sürelerini azalttık. İç piyasayı düzenlemeye yönelik adımlar attık” dedi. Adalet Bakanlığı ile birlikte üzerinde çalıştıkları iflas erteleme konusundaki düzenleme için “Son zamanlarda bunu suiistimal eden, kötü niyetli şirketler çıkıyor. Bunun önüne geçmek için bilirkişilik müessesesini etkin hale getiriyoruz” dedi.

İflas erteleme isteyen şirkete kayyum atandıktan sonra da mal sahibi genelde işbaşında kalıyordu” diyen Tüfenkçi şöyle konuştu:

“Mal sahibi üretimi durdurup yavaş yavaş şirketin içini boşaltıyordu. Düzenleme ile iflas erteleme isteyen şirketlerde üretimi teşvik ediyoruz. Üretim yapmayan şirket 3 ay içinde tasfiye edilecek. Bankacılık sektörü, tedarik zinciri, vergi, hacizler ve borçlar nedeniyle yaşanabilecek domino etkisini kırmış olacağız."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'ne konuk oldu. “Üretim Odaklı Yeni Ekonomi Anlayışının Ticaret ve Sanayimiz Açısından Önemi ve Etkileri” konusunun konuşulduğu aylık olağan İSO toplantısında konuşan Bakan Tüfenkci, Meclis'e sevk ettikleri reformlarla birlikte sanayicilerin üretim yaparken karşılaştıkları sorunları çözme noktasında güçlü irade ortaya koyduklarını söyledi.

Tüfenkci, öncelikli hedeflerinin sanayicilerin ve üreticilerin karşılaştığı gereksiz bürokratik engelleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. 



Son Güncelleme: 14.05.2016 01:41
Anahtar Kelimeler:
Çanakkale
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37