Ziraat Odaları’ndan yardım kampanyası

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye genelindeki il ve ilçelerde hizmet veren 763 Ziraat Odasının da katılımıyla yangın afetinde zarar gören çiftçiler ve yanan alanların ağaçlandırılması için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 10:38
Ziraat Odaları’ndan yardım kampanyası

ANKARA (İGFA) - Türkiye’nin birçok bölgesinde birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla sarsıldığını belirten TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, zarar gören çiftçilere yardım ellerini uzatacaklarını söyledi.

Yapılacak yardım ve ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bayraktar, “Birliğimiz koordinasyonunda Türkiye’nin dört bir yanındaki il ve ilçelerde faaliyet gösteren 763 Ziraat Odamızın da katılımıyla yangın afetinde zarar gören çiftçilerimiz ve yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için yardım kampanyası başlattık. Ziraat Odası Başkanlarımızın da katıldığı hasar tespit heyetleri, yangınlardan etkilenen çiftçilerimizin, en başta hayvan varlıkları olmak üzere evleri, müştemilatları, ekili ve dikili alanları, seraları, traktörleri, tarım alet ve makinelerinin zararlarıyla ilgili tespitlerini sürdürüyorlar. Ayrıca yangının çıktığı günden itibaren Türkiye'nin dört bir yanındaki Ziraat Odalarımız da, yangından etkilenen bölgelerimizdeki Ziraat Odalarımız vasıtasıyla, afetten zarar gören çiftçilerimizin acil ihtiyaçlarını gidermek üzere seferber oldular. Çiftçilerimizin temel ihtiyaçları ile birlikte özellikle hayvancılık yapan çiftçilerimizin hayvanları için gerekli olan yem, saman ve ot gibi ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyorlar" diye konuştu.

763 Ziraat Odamızın katılımıyla başlatılan yardım kampanyasından elde edilecek gelirle çiftçilerin yaralarını saracakların ifade eden Bayraktar, "TZOB ve Ziraat Odalarımız olarak imkânlarımız ölçüsünde her daim desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
İş Bankası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37