Bağcılar'da fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı denetim yapıldı

23 Aralık 2021 Perşembe 15:12
Bağcılar'da fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı denetim yapıldı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, ilçedeki market, fırın ve kasaplarda fahiş fiyat artışının ve stokçuluğun önüne geçmek için denetim yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, alışveriş noktalarında ürünlerin fahiş fiyattan satışının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek için denetimler yapıyor.

Güneşli Mahallesi'ndeki denetim kapsamında ekipler, Üsküp Caddesi üzerindeki market, fırın ve kasaplara girdi. Ekipler market raflarından sepetlerine doldurdukları ürünleri kasadaki fiyatlarla karşılaştırdı.

Ekipler, raftaki etiket ile kasa fiyatının farklı olduğu marketlere, haksız fiyat uygulandığı kanaatine varılan ürünlerin Ticaret Bakanlığı'na gönderilerek incelemeye alınacağını bildirdi.

Ayrıca ürünlerin tarihlerini ve gramajlarını kontrol eden ekipler, stokçuluk yapılıp yapılmadığını anlamak için depolardaki ürün durumuna da baktı.

Denetimlere katılan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, döviz piyasasındaki düşüşle birlikte marketlere bu fiyatların yansıyıp yansımadığı, fırınlardaki gramajlar, marketlerdeki raf etiketi ile kasada fark olup olmadığı ve marketler ile depolarında ürün bulunup bulunmadığına dair denetimlerinin sürdüğünü kaydetti.

Erdoğan, hizmet ve ürün tedariki noktasında vatandaşın cebini düşünerek yanlarında olduklarını, devletin de bu anlamdaki kararlılığına sahada ekiplerle destek verdiklerini ifade etti.

Denetimlerin ilçenin 22 mahallesinde günlük devam edeceği belirtildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37