Bağcılar'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

18 Temmuz 2021 Pazar 19:06
Bağcılar'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde geçmesi için 850 personel sahada görev alacak, ayrıca hijyen şartlarının sağlandığı 36 noktada kurban kesimi gerçekleştirilecek.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca çeşitli müdürlüklerden 850 personel hizmet için görev başında olacak. Böylece güvenlikten temizliğe kadar her konuda en hızlı şekilde vatandaşların yardımına koşulacak.

Öte yandan belediye kontrolünde komisyonca belirtilen 36 adreste kurban kesim alanı oluşturuldu. Bu alanlarda güvenli kesimin ve hijyenik şartların sağlanması için önlemler alındı.

Bu kapsamda belirlenen otopark, oto yıkama alanı ve noktalar dışında kurban kesilmesine müsaade edilmeyecek. Zabıta memurları ve motorize tim, kaçak kurban kesiminin önüne geçmek ve meydana gelebilecek olumsuzlukları engellemek için görev yapacak.

32 çöp aracı, 8 yıkama tankeri ve 6 kamyonetle kurban kesim noktalarında temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alınması çalışmaları yürütülecek. Kurban atıkları da çöp konteynerlerinde toplanacak.

Bu arada bayram öncesi engelli, kimsesiz ve yaşlı vatandaşların yaşadığı 400 ev ile 100 cami ve mescit de temizlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe sakinlerinin Kurban Bayramı'nı huzurlu geçirebilmeleri için mesai arkadaşlarıyla birlikte bayram boyunca görev başında olacaklarını belirterek, vatandaşların bayramını kutladı.

Bağcılar Belediyesi Çevre Kulübü de temiz bir bayram geçirilmesi için görevlilerin ulaşamadığı binaların bodrum katlarının, apartman boşluklarının ve arka bahçelerinin temizlenip dezenfekte edilmesini, kurban atıklarının ağzı kapalı poşetlerde belediyenin tahsis ettiği konteynerlere bırakılmasını tavsiye etti.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37