Sakarya'nın beton raporu hazırlandı

03 Mart 2021 Çarşamba 17:03
Sakarya'nın beton raporu hazırlandı

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde, inşaat, müteahhitlik, mimarlık ve mühendislik sektörü temsilcilerinin talebiyle oluşturulan Beton Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı.

SATSO'dan yapılan açıklamaya göre, sektörde faaliyet gösteren firmaların konuyla ilgili talebine cevap vermek amacıyla oluşturulan komisyon, SATSO 18. Meslek Komitesi (Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri), 34. Meslek Komitesi (Müteahhitlik Faaliyetleri) üyeleri Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşturuldu.

Komisyon, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürüterek, yapı denetim, yapı laboratuvar ve hazır beton firmaları ile toplantılar düzenledi.

Son 4 ayda gerçekleştirilen yaş beton kırımları değerlendirilerek aylara göre standardı sağlayan ve sağlamayan beton dağılımı yapılan raporda, Ağustos 2020’ye kadar standartlara yüzde 50 oranında uygun olan değerlerin, eylül ayından itibaren yüzde 77 civarına yükseldiği tespit edildi.

Komisyon çalışmaları ve konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, "Bir yapının kaliteli, dayanıklı olduğunu belirlemek içi çeşitli kıstaslar, yapılması ve gerçekleştirilmesi gereken kurallar vardır. Şehrimiz 22 sene önce Marmara Depremi ile büyük bir felaket yaşadı ve yapı sağlamlığının önemi de en çok o zamanda anlaşıldı." ifadesini kullandı.

Altuğ, komisyon tarafından gerçekleştirilen çalışmaların kısa sürede meyvelerini verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalar sonucunda; firmaların, beton alımında fiyat oranlarının yanında, beton kalitesini de araştırması, beton değerlerinin çok titiz analiz edilmesi, müteahhitlerimiz ve şantiye şeflerinin sorumluluklarının hatırlatılması konuları belirlendi. Beton Araştırma Komisyonumuzun verimli çalışmaları neticesinde hazır beton santrallerimizin son aylardaki standartları karşılama oranlarının sürekli yükselişe geçtiği görüldü."



Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37