Bakan Özer'den Gaziantep Büyükşehir'e ziyaret

15 Şubat 2022 Salı 17:24
Bakan Özer'den Gaziantep Büyükşehir'e ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Özer, Gaziantep’teki en önemli paydaşlarının Başkan Fatma Şahin olduğunu belirterek, “Gaziantep’te eğitimdeki kronik problemlerin çözüme kavuşturulması, arsa temini ve mevcut okulların niteliklerinin artırılması konusunda en büyük desteği Başkan Fatma Şahin’den alıyoruz.” dedi.GAZİANTEP (İGFA)-Bir dizi temaslar ve açılışlar dolayısıyla şehre gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti. Belediye Şeref Defteri’ne imza atan Bakan Özer’e ziyaretinin anısına çiçek takdim edildi. Protokol daha sonra başkanlık makamında ‘Gaziantep’te eğitim’ konusu üzerine sohbet etti. Ziyarette Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldiklerini belirterek, Gaziantep’in eğitim potansiyelini ve katılımını artırmak adına kapsamlı bir toplantı yaptıklarını söyledi.

BAKAN ÖZER: 2023’TE GAZİANTEP EĞİTİMDE ÇOK FARKLI BİR YERDE OLACAK

Bakan Özer, Gaziantep’te eğitimdeki problemlerin büyük bir kısmının çözüme kavuşturulmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den önemli destekler aldıklarını  belirterek, “Gaziantep’teki tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına vermiş oldukları desteklerden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah el ele vererek valilik, belediye başkanları ve milletvekillerimiz Gaziantep’i eğitimde hakikaten çok farklı bir noktaya taşıyacaklardır. Kentteki bazı bölgelerimizde çözülmesi gereken bazı problemler var. Bu problemleri yapılan yatırımlarla çözeceğiz. Artık 2023’ten itibaren yapılan yatırımları tüm sahada uygulama imkanı bulduktan sonra 2023’te Gaziantep eğitimde çok farklı şeyleri konuşuyor olacak. Gaziantep bölge olarak ülkemize güç kazandırmak için yetişecek, burada görev alacak tüm gençler yatırımlarımızdan faydalanacak ve ülke olarak çok daha iyi noktalara yönelme imkanlarımız doğacak.” diye konuştu.

ŞAHİN: BEŞERİ SERMAYE EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Eğitim şehri Gaziantep hedefinde hızla ilerlediklerini dile getirerek, 2 milyon Gazianteplinin kendilerine emanet olduğunu belirtti. Şahin konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz eğitim ordumuzun emrindeyiz. Valimizin koordinasyonunda ekibimizle iş yapma modeliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni nesil belediyeciliği yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaydığı ruh budur. Bize düşen şey de zamanın ruhunu yakalamak ve şehrin ihtiyaçlarını gidermek. Bu şehirde alt yapı belediyeciliği bitmiştir. Bu şehirde yetim, yoksul, yaşlı, mağdur ve muhtaç hayat bulmuştur. Bu şehirde kültürel belediyecilik yükselen bir değerdir. Bu şehrin şehir ekonomisinde de beşeri sermaye en büyük gücümüzdür.”

Pandemi sürecinde ülkelerin ve şehirlerin zenginlik algısının dönüşüme uğradığını aktaran Başkan Şahin, sözlerine şöyle son verdi: “Ne kadar beşeri sermayen varsa o şehir, o ülke zengindir. Sürdürülebilir kalkınmada da sanayiyi yüksek teknolojiye geçiremezsek eğer hizmet adına beşeri sermayeyi yetiştiremezsek hedeflerimize ulaşamayız. Cumhurbaşkanımızın ‘Hayaldi gerçek oldu’ dediği şey Gaziantep’te ete kemiğe bürünmüştür. Bu şehirde kerim devlet, vahdet ruhu ‘Gaziantep Modeli’ ile devreye girmiştir. Bu modeli devreye alan ekibe çok teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37