Bakan Özer 'yüz yüze' kararlılığını Konya'da sürdürdü

08 Şubat 2022 Salı 11:23
Bakan Özer 'yüz yüze' kararlılığını Konya'da sürdürdü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya ziyaretinde okullarda kesintisiz yüz yüze eğitimin ikinci dönemde aynı kararlılıkla süreceğini bildirdi. KONYA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli açılış ve programlara katılmak için geldiği Konya'da, Valilik ziyaretinde yüz yüze kesintisiz eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemleri toplam 71 bin 320 okulda aldıklarını aktaran Bakan Özer, birinci dönemde sürdürdükleri yüz yüze kesintisiz eğitime aynı kararlılıkla ikinci dönemde de devam edeceklerini söyledi.

Ülkenin devasa bir eğitim sistemine sahip olduğunu vurgulayan Bakan Özer, yaklaşık 850 bin derslikten sadece 50'sinde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini anımsatarak, "Şu an itibarıyla Omicron varyantının yaygınlığı çok yüksek olmasına rağmen okullarımıza yansıması son derece düşük. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında. İnşallah maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek okullarımızda yüz yüze eğitimi devam ettireceğiz. Bizim için çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Bu önlemler, çok önemli" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37