Bursa'da 'İnternet Gazeteciliği Akademisi'nde başarılı kursiyerler sertifikalandı

07 Şubat 2022 Pazartesi 16:44
Bursa'da 'İnternet Gazeteciliği Akademisi'nde başarılı kursiyerler sertifikalandı

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği’nin koordinatörlüğünde Yıldırım Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü desteğiyle bir ay boyunca düzenlenen 'İnternet Gazeteciliği Akademisi'ni başarıyla tamamlayan 40 kursiyer sertifikalarına kavuştu.BURSA (İGFA) - Medyaya ilgi duyan gençler için hayata geçirilen 'İnternet Gazeteciliği Akademisi'nde 3 haftalık teorik eğitim ardından bir hafta gerçekleşen uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Yıldırım Belediyesi Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'nde düzenlenen akademinin sertifika törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Ebubekir Günel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldı.

BASIN KURULUŞLARINA TEŞVİKLERDEN FAYDALANMA ÇAĞRISI

Sertifika töreninde konuşan katılımcı protokol, gazeteciliğin saygın meslekleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, medya kuruluşlarının KOSGEB ve İŞKUR teşvikleri gibi desteklerden faydalanmalarını istediler.

İnternet gazeteciliği eğitimine destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını açıklayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, mesleğe adım atacak kursiyerlere başarılar diledi.

"İŞKUR DESTEĞİ YENİDEN 9 AYA ÇIKMALI"

Aynı zamanda İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı olan Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, medyanın dijitalleşmesi ile internet gazeteciliğinin  önem kazandığını belirterek, sektöre ilgi duyan gençler için hayata geçirilen akademiye katılan gençlerin eğitim programını başarıyla tamamladığını söyledi.

Sertifikalarına kavuşan kursiyerlerin istihdam süreçleri ile ilgili de İŞKUR desteğiyle talep eden basın kuruluşlarında iş başı yapabileceğini belirten Demir, medya sektörüne sağlanan İŞKUR desteğinin 3 aydan yeniden 9 aya çıkarılması yönünde de talepte bulundu.

Konuşmalar sonrasında protokol üyeleri ile İnternet Gazeteciliği Akademisi'ndeki eğitmenler ve dernek yönetimi tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37