Bursalı küçük esnaf toptancıların azizliğine uğruyor

11 Şubat 2022 Cuma 09:30
Bursalı küçük esnaf toptancıların azizliğine uğruyor

Bursa'da Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, esnafın toptancılar tarafından her hafta farklı fiyatlarla karşılaştığını, bu nedenle de esnafın zamlı fiyatlardan dolayı çoğu zaman zararına satış yaptığını dile getirdi.Cansu ÖZDEMİR / Bursada Bugün (BURSA İGFA) - Pandemi döneminde üretimin azalması, tedariğin sağlanamaması ve enerji sıkıntılarının esnafı zor duruma düşürdüğünü ifade eden Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, küçük esnafın maliyetine hatta çoğu kez zararına satış yaptığını söyledi.

"PANDEMİDE YAYINLANAN GENELGENİN HER ZAMAN UYGULANMASINI İSTİYORUZ"

Küçük esnaf ile zincir marketler arasında haksız rekabet olduğunu belirten Başkan Abdulazizoğlu, zincir marketlerde gıda ve temizlik dışındaki ürünlerin satışının kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Esnafın kalkınabilmesi, ayakta durabilmesi ve zamlar karşında mücadele edebilmesi adına zincir marketler ile ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Abdulazizoğlu, "Marketlerde gıda ve temizlik ürünlerinin dışında araba aküsüne kadar her şeyi satmaya başladılar. Bununla ilgili pandemi döneminde sesimizi yükseltmiştik, İçişleri Bakanlığı tarafından da sesimiz duyuldu. Topluluğu azaltma adına marketlerde temizlik ürünü ve gıdadan başka bir şey satılmaması adına genelge yayınladılar. Bizler  o genelgenin sadece pandemi döneminde değil her zaman uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Marketlerin kolay açılabilmesi ile ilgili engellemeler, otopark sorunları gibi olması gerekenlerin olmasını talep ettiklerini belirten Abdulazizoğlu,"Küçük esnafın bu gibi işletmelerin çoğalarak varlığı ile ezilmesini artık istemiyoruz. Sıkıntılarımız çok. Eğer birlikte hareket edersek sesimizi duyurabileceğimize inanıyorum" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37