Cerablus Hastanesi tam teşekküllü olarak hizmet verecek

Cerablus Hastanesi tam teşekküllü olarak hizmet verecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Kasım 2016 Cuma 20:45
Cerablus Hastanesi tam teşekküllü olarak hizmet verecek
Sağlık Bakanlığı tarafından Kızılay’ın desteğiyle Halep'in Cerablus ilçesinde yaptırılan Cerablus Hastanesi, tam teşekküllü hale getiriliyor. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, acil servis bölümünü 40 güne kadar hizmete sokmayı, 2 aya kadar da hastanede ameliyatlara başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Terör örgütü DEAŞ’tan temizlendikten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından Cerablus’ta açılan hastanenin hizmet alanı genişletiliyor. Kızılay’ın da desteğiyle tefrişatı süren yeni ek bina sayesinde 40 yataklı tam donanımlı bir yoğun bakım ünitesine kavuşacak hastane 2 aya kadar kalp dışındaki tüm ameliyatlar yapılabilecek. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, hastanedeki ekiplerin kurulduğunu ve günlük ortalama 400 kişiye hizmet verilmeye başlandığını söyledi.

Hastanede 26'sı doktor 100'e yakın personelin görev aldığı aktaran Dr. Kınık, hastane sayesinde Türkiye'ye hasta sevkinin büyük oranda durduğunu dile getirerek, “Hastane sadece Cerablus merkezine değil, çevresiyle beraber 50 bine yakın nüfustaki hinterlandın ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor. Burada hem ilk müdahalenin yapılması hem de rutin hastaların tedavisine cevap veriliyor. Kızılay olarak bizler de Sağlık Bakanlığımızın talimatları ve destekleriyle bu hizmete vesile oluyoruz” dedi.

Ek bina ile 40 yataklı hastane olacak

Hastanenin kapsamını geliştirmek için yeni bir ek bina hizmete açılmasının kararlaştırıldığını ifade eden Kınık, bu anlamda ek binanın acil servis hizmetlerinde önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti. Dr. Kınık, “Bu ek binada 2 ameliyathane olacak, 4 yoğun bakım odası olacak ve 40 yataklı bir hastane devreye girmiş olacak. Özellikle acil servis hizmetinde önemli bir boşluğu giderecek. Mevcut hastanenin hemen yanında tasarlanan binanın da devreye girmesiyle bölge büyük bir acil servis kapasitesine kavuşacak. Tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başladığımızda büyük oranda ateşli silahla yaralanmalar da dahil olmak üzere burası tüm hastalara cevap verebilecek" diye konuştu. 
Son Güncelleme: 18.11.2016 20:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37