Çiler'den Dünya Turizm Günü mesajı

Çiler'den Dünya Turizm Günü mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Eylül 2019 Perşembe 11:08
 Çiler'den Dünya Turizm Günü mesajı


Gebze Ticaret Odası
Başkanı Nail Çiler, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çiler mesajında şunları söyledi:

Evrensel bir olgu olan turizm, dünya üzerindeki farklı kültürleri tanımamız adına önemli rol oynayan, yaşamlarımızı, sınırlarımızı birleştiren, zenginleştiren ve çoğaltan, ülke ekonomisine katma değer sağlayan, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da hayatımızı etkileyen bir ortak ağdır. 

Bölgemiz ise, bir çok kültürel mirası bünyesinde barındırmaktadır. Mimar Sinan’ın önemli eseri Çoban Mustafa Paşa Camii, Eskihisar Kalesi ve yine Eskihisar’ımızda bulunan ünlü ressam Osman Hamdi Bey’ in müzesi, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını kaybettiği Fatih’in Otağı (Hünkar Çayırı), Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Yahya Kaptan ve Kartacalı ünlü komutan Anibal’ın anıt mezarı, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Çoban Mustafa Paşa Hamamı, Sultan Orhan Camii, Demirciler Konağı, Darıca Feneri, Darıca Kalesi, Malkoçoğlu Mehmet Bey Türbesi gibi bir çok tarihi değerimizin yanı sıra; Türkiye’nin ilk 6 yürüyüş rotası arasında gösterilen Ballıkayalar Tabiat Parkı, Darıca Hayvanat Bahçesi ile Eskihisar, Bayramoğlu, Tavşancıl gibi sahil beldeleri, Cuma, Balçık, Yağcılar gibi yerleri de şehrimizin doğal güzellikleridir. 

Gebze Ticaret Odası olarak bizler de özel günlerde gerçekleştirdiğimiz paylaşımlarda bölgemizin değerlerini ön plana çıkartma gayreti içerisinde olmakla beraber; bölgemizin tarihi dokularını ve doğal güzelliklerini korumak ve yaşatmak adına desteklerimizi esirgemeden çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

Türkiye'nin turizm geliri, 2018'de bir önceki yıla göre %12,3 artarak 29 milyar 512 milyon 926 bin dolara yükselmiştir. Kişi başına ortalama harcamanın da yaklaşık 647 dolar olduğu düşünüldüğünde, turizmin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı bir kez daha gözler önüne serebiliriz.

Gelişmişliğin ve uzlaşma kültürünün en önemli bileşenlerinden olan turizmin ulusal ve uluslararası boyutta daha yüksek ölçüde katkı sağlaması dileğiyle, başta turizm çalışanları olmak üzere herkesin 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum.

Son Güncelleme: 26.09.2019 11:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37