Gedikoğlu: Millet Bahçesi kararı gözden geçirilsin

MARİMDER Genel Başkanı M. Zeki Gedikoğlu, yaptığı açıklamada Millet Bahçesi kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Aralık 2020 Perşembe 19:39
Gedikoğlu: Millet Bahçesi kararı gözden geçirilsin

MARİMDER Genel Başkanı M. Zeki Gedikoğlu, yaptığı açıklamada Millet Bahçesi kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gedikoğlu şunları söyledi:

Şu an ülkemizde yer yer depremler olmakla birlikte en son meydana gelen İzmir depremi can kayıplarına sebep oldu. Buna rağmen ders almadığınız aşikar.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Millet Bahçesi, TOKİ'den alınan arazinin deprem toplama merkezi olarak yapılmasını bekliyorduk ama maalesef beklentilerimiz yine gerçekleşmedi.

Bizler bu konuyla ilgili daha önce de bir çok programlarda Bakanlık nezdinde ilgili belediyelere görüşlerimizi beyan etmiştik. Marmara Müteahhit Sanayici ve İşadamları Derneği olarak biz toplama merkezlerinin özellikle her ilde, ilçede bulunan stadyumların ve kapalı spor salonlarının değerlendirmesini dile getirdik fakat hiç bir gelişme olmadı.

Sayın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konuda gerçekten çok ciddi çaba ve gayretlerini takdirle takip ediyoruz. Gebze Belediye Başkanımızın da konunun uzmanı olarak, Şehir Plancısı olarak Gebze halk için bir şans olduğunu düşünüyoruz ama bu uygulama ile maalesef burada bir acı tablo var.

Olması gereken toplama merkezinde yer ayrılmayıp oto galeri gibi yani beldenin her yerinde olabilecek bir faaliyetin konuşlanmasını ben de şaşkınlıkla karşılıyorum.

Normalde bu planlamalar yapılırken gerek kamu kuruluşlarının gerek sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmasında fayda mülahaza etmekteyim. Ama bu kararı yalnız başına alındığında ilerideki sıkıntılarda sorumlularının bir yanlış karar içinde olduğunu zaman gösterecektir.

Bu sebepten bu uygulama yeniden gözden geçirilmelidir. Ülkemizin bulunduğu deprem psikolojisi stresini bir nebze olsun bertaraf etmek için burada planlamalarda deprem toplama merkezi Türkiye'ye emsal olacak şekilde değerlendirilmesi tarihi bir fırsattır.

Ben Marmara Müteahhit ve Sanayici İşadamları Derneği olarak buradan yetkililere sesleniyorum ve diyorum ki lütfen bu kararınızı yeniden gözden geçirin. Sadece deprem olduğu zaman suçu müteahhitlerin üstüne yıkmanın bir manası ve mantığı yok. Namuslu, dürüst müteahhitler bu ülkenin temel taşlarıdır. O yüzden bunu burada, bu beyanatı vermek zorunda kaldım. Tüm kamuoyuna buradan bildiriyor, saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37