İYİ Partili Yurdaer: "Gazetecilerin baskı altında olmadığı bir Türkiye diliyorum"

10 Ocak 2022 Pazartesi 13:50
İYİ Partili Yurdaer: "Gazetecilerin baskı altında olmadığı bir Türkiye diliyorum"

İyi Partili Yurdaer Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gazetecilerin günün kutlayan Yurdaer Şahin, "Gazeteciler ne kadar özgür olursa, gazeteciler ne kadar bağımsız olursa o kadar demokrasi gelişir o kadar ülkenin gelişmesine katkı sunulur" dedi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)- İYİ Partili Yurdaer Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün 61'inci yıldönümü dolayısıyla bir  mesaj yayınladı. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın milletin müşterek sesidir’ ilkesini hatırlatan İyi Partili Yurdaer Şahin, "Gazeteciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol gösterdiği çizgide toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda ve fedakârca karşılıyorlar. Önce vatan anlayışı içinde hareket eden gazeteciler, Gazi'nin bize emanet ettiği demokrasiye ve onun güçlenmesine de ayrıca katkıda bulunuyorlar" dedi.

Gazetecilerin zor şartlar altında, ekonomik ve siyasi baskılar altında görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirten İyi Partili Yurdaer Şahin, "Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler.Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur. Elbette ki gazetecilerin düşünce dünyası, ideali, ideolojisi olacak. Elbette ki her gazeteci aynı fikri ve düşünceyi savunacak değil. Ama herkesi ortak paydası ülke olmalı, Türk Milleti ve Türk Bayrağı olmalı. Düşüncelerini ve fikirlerini bu ülkenin gelişmesi, büyümesi, daha da demokratik bir ülkeye kavuşmak için kullanmalı. Gazeteci topluma doğru yolu göstermeli. İktidarların yanlışlarını gösterirken; muhalefete de söz söylemekten ve yol göstermekten çekinmemeli. Yani  gazeteci tek pencereden değil, her pencereden bakarak topluma yön göstermeli" ifadelerini kullandı. 

İktidara yakın olmayan, muhalif olarak nitelendirilen medya organlarının da iktidarın baskısı altında olduğunu vurgulayan Şahin, "Herkes iktidarla aynı düşünmek zorunda değil. Elbette ki birileri iktidarın politikalarını eleştirecek, yanlışlarını söyleyecek. Kamunun zararı varsa yüksek perdeden anlatacak. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize  bıraktığı en büyük emanet olan demokrasinin en güzel yanı. İnsanlar düşüncelerini elbette özgürce ifade edecek.  İktidarda sırf kendileri gibi düşünmeyenlerin artık yakasını bırakmalı, gazetecileri hapisler ve ev hapisleri ile korkutmamalı. Ekonomik baskıya, siyasi baskıya maruz bırakmamalı. AKP iktidarı gazetecilerin üzerindeki baskıyı bırakmalı" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar hayatını kaybetmiş gazetecileri de anan ve onlara rahmet dileyen İyi Partili Yurdaer Şahin, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum"dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Trouw Nutrition
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37