Kızılay iyilik filosuna 55 araç daha kattı

Kızılay iyilik filosuna 55 araç daha kattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Mart 2017 Salı 22:32
Kızılay iyilik filosuna 55 araç daha kattı


Kızılay,
filosuna 55 araç daha kattı. Hilalin gücünü alan 55 araçlık yeni 'İyilik Filosu' ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak. Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık, "Şubelerimiz bu araçları iyilikle doldurup Kızılay’ın merhametini muhtaçlara ulaştıracaklar" dedi.

Kızılay yardımlarının ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştırılması amacıyla alınan 55 yeni araç, Ankara’daki törenle Kızılay’ın yurt genelindeki şubelerine teslim edildi. Kızılay’ın Etimesgut tesislerinde düzenlenen uğurlama törenine Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları ve yöneticiler katıldı. Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık genel kurul sürecinde verdikleri şubeleri güçlendirme sözünü adım adım yerine getirdiklerini söyledi.

Kızılay şubelerini daha da güçlendirecek

Yeni araçların, Kızılay’ın faaliyetlerinin daha etkin yapabilmesi ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarının daha hızlı ulaştırılmasında kolaylık sağlayacağını ifade eden Kınık, “Kızılay şubeleriyle birlikte büyük ve güçlü bir organizasyon olmaya devam ediyor. Genel Kurul sürecinde söz verdiğimiz gibi şubelerimizi güçlendireceğiz. Şubelerimiz ve gönüllülerimiz aracılığı ile ülkemizdeki hayır faaliyetleri yapıyoruz. Kızılay bugün hem ülke içinde hem de ülke dışında çok önemli vazifeler üstlenmiş durumda. Memleketimizde 149 yıldır olduğu gibi yoksulun, yetimin, mahrumun yanında olduk.

Kızılay’ın hem yurt içi hem de dışında vazifeler üstlendiğine işaret eden Kınık, Suriye'den gelen 3 milyona yakın sığınmacının hayatını kolaylaştırmak için de çalıştıklarını belirtti. Kınık "Mazlum coğrafyalarda milyonlarca insana elimizi uzattık. Şimdiye kadar 150’ye yakın ülkede faaliyet gösterdik. 

Türkiye’de 3 milyona yakın vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Suriye’de evinden barkından olmuş 6,5 milyon insanın ihtiyaçlarını gidermek için gayret sarf ediyoruz. Bu sene yüzde 67’lik bir artışla bütçemizi 3.2 milyar TL olarak bağladık. Bu da bizim sorumluluğumuzun ve milletimizin bize olan teveccühünün arttığının en önemli göstergelerinden bir tanesi" diye konuştu.

Afrika’ya yardım kampanyası

Afrika’da yaşanan insani krizlerin güçlü bir yardım faaliyeti olmadan aşılamayacak durumda olduğunu belirten Kınık "Özellikle Doğu Afrika, Hicaz’ın güneyi ve Yemen’de büyük bir insanlık krizi ile karşı karşıyayız. Başını yastığa aç ve yaralı olarak koyan, acaba bu yaralarımız sarılır mı diye medet uman, dua eden insanlar var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğü ile Kızılay, büyük bir yardım hareketi başlattı. AFAD, TİKA, Diyanet Vakfı ve 30’a yakın sivil toplum kuruluşuyla ve kamu kuruluşlarımızla beraber büyük bir seferberlik başlattık. Bu iyilik hareketiyle Somali’ye, Afrika boynuzuna ve Güney Sudan’a yönelik 3 kargo uçağı, 3 yük gemisi yola çıkacak" dedi.

Her ile bir Kızılay deposu

Kınık, Kızılay’ın faaliyetlerini büyüttüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: 

Bundan sonra şube binalarının eksik olduğu yerlere şube binalarının yapılması, araç gereç eksiği olan şubelerimize bu araçların verilmesi, teşkilatımızın imkanlarını artırma anlamında sosyal tesisler planlaması içindeyiz. Deposu olmayan ilimiz kalmayacak. Bu depolar hem afet hem de sosyal hizmet alanlarında kullanılacak. Kızılay olarak bunların tamamını 2017 içinde planladık. Filoya katılan yeni Kızılay araçları yol güvenliği konusunda da trafikte örnek olacak. 



Son Güncelleme: 14.03.2017 22:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37