Tahir Büyükakın'ın Metro hassasiyeti

Allah izin verirse küçük kızım Güntülü bu yıl ODTÜ’den psikolog olarak mezun olacak. Geçtiğimiz ay "Baba benim bir ay süre ile bir sağlık kurumunda staj yapmam gerekiyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Eylül 2020 Cuma 22:07
Tahir Büyükakın'ın Metro hassasiyeti

Allah izin verirse küçük kızım Güntülü bu yıl ODTÜ’den psikolog olarak mezun olacak. Geçtiğimiz ay "Baba benim bir ay süre ile bir sağlık kurumunda staj yapmam gerekiyor. Yaptığımız araştırmalarda staj için en uygun yerin İstanbul’un, Zeytinburnu ilçesindeki Balıklı Rum Hastanesi olduğunu öğrendik. Okuldan staj için gerekli evrakları aldım, bir an önce başlayalım" talebi gelince staj ile ilgili tüm işlemleri yerine getirmeye başladık.

Gebze ile Zeytinburnu arasındaki mesafe epey uzak, Bu uzaklığa birde bir türlü çözüm bulunamayan trafik sıkıntısı eklenince şu an İstanbul büyükşehir belediyesindeki üst düzey görevli bir arkadaşımıza "-Büyükşehir belediyesinin Zeytinburnu’nda bulunan Balıklı Rum hastanesine yakın bir misafirhanesi vara bana bilgi ver bir ay süre ile konaklama için ihtiyaç var” dediğimizde arkadaşımız, “-Yüksel başkanım hastanenin hemen yanında bizim güzel bir misafirhanemiz var ancak sizden istirhamım bir değişiklik yapın kızımız ile bu sabah Marmaray ile seyahat edin, kolaylığı göreceksiniz, Birinci gün memnun kalmaz iseniz ben hemen misafirhaneyi hazırlıyorum” cevabını verince Marmarayı denemekten bir zarar gelmez dedik.

Ertesi gün sabah 08.00’de Gebze’den Marmaraya bindik, seyahat edeceğimiz vagonlar pırıl pırıl, klimalar sayesinde yaz sıcağında harika bir serinlik var, daha da önemlisi Gebze’den, Kazlıçeşmeye yaklaşık 1,5 saat içerisinde ulaştık, Kazlıçeşme’de indikten sonra da 6 dakikada yürüyerek kızımızın staj yapacağı Balıklı Rum hastanesine ulaştık.

Gün boyu hastane civarında dolaştıktan ve staj saati dolduktan sonra tekrar Marmaray’ı kullandıktan ve yine 1,5 saatte son derece rahat, serin ve keyifli bir yolculuktan sonra Gebze’ye ulaşınca İBB’deki dostumuza “- Misafirhaneye kesinlikle ihtiyaç yok, Marmaray harika, staj zaten bir ay bu süre zarfında misafirhanede kalmanın anlamı yok, çok teşekkür ederiz” şeklinde dileklerimizi ilettikten sonra Metro'nun Kocaeli için ne kadarhayati bir ihtiyaç olduğunun farkına bu yolculuk sayesinde tekrar tekrar varmış olduk.

İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı Kocaeli’deki trafik sıkışıklığını buradan bir kez daha detaylandırmaya gerek duymuyoruz, artık Gebze’den, Darıca’ya inmenin bile tam bir eziyet olduğu, Vatandaşı bir yerden başka bir noktaya ulaştırmak adına yollarda uzun kuyruklar oluşturan Otobüsler dolayısı ile adım adım ilerleyen trafik herkese saç baş yolduruyor.

Şu sıra Çayırova’dan, Köseköy’e kadar tüm Kocaeli halkı bu eziyetten kurtuluşun tek yolunun Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın’ın “olmazsa olmazı Metro projesi” olduğu üzerinde ittifak etmiş durumdalar.

Uzun yıllardır Kocaeli’nin kangren olmuş trafik sorununun Metro’dan başka çözümünün olmadığını bilen Tahir Büyükakın önceki gün “Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişecek Metro’nun işletmesini de Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Halkımızın kaliteli, hızlı ve konforlu bir ulaşıma kavuşması için çalışmalarımız devam ediyor” diyerek metro konusunda ne kadar titiz davrandığının altını çiziyor.

Kocaeli sınırları içerisinde bulunan ilçe belediye başkanlarının da ulaşım konusunda daha açık bir ifade ile trafik sorunu konusunda bir adım bile atmalarının mümkün olmadığını, Ulaşım noktasında büyük sıkıntı çeken vatandaşlarımızın yaşadığı bu ilçelerin belediye başkanlarının da tek umutlarının artık Tahir Büyükakın olduğu ortaya çıkmış durumda.

Şu an Kocaeli genelinde kaç adet toplu taşıma aracının vatandaşı taşımak için yollarda olduğunu, Metronun faaliyete başlaması ile birlikte bu araçların ne kadarının trafikten çekileceğini, trafikten çekilen bu toplu taşıma araçlarının trafikte ne kadar bir rahatlama yaratacağını keşke Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın yada Büyükşehir belediyesinin başarılı Ulaşımpark AŞ Genel müdürü Salih Kumbar bizimle kısmen/tahmini olarak paylaşsa bizde vatandaşlarımıza müjdelesek.

Tahir Büyükakın ve Salih Kumbar Kocaeli genelinde bulunan toplu taşıma araçlarını bir sabah arka arkaya sıralandığında yada sıralamaya gerek kalmadan eğer rakamlar belli ise o rakamlar üzerinden hesap yaparak “ Kocaeli genelinde trafiğe çıkan araçlar şu kadar kilometre yol işgal ediyor, Metro hizmete girdiğinde bu kilometre tamamen ortadan kalkmasa bile şu kadarı trafikten çekilecek” şeklinde bir rakam verebilmeleri bile Metronun Kocaeli için hava kadar su kadar ekmek kadar önemli olduğunu ortaya çıkartacaktır.

Biz metronun bir an önce hayata geçirilmesi adına Tahir Büyükakın’ın yaptığı olağanüstü diplomasiye şahidiz. Dikkat edin Metro projesini Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanlığı üstlenmiş olsa bile Büyükakın sanki proje kendi uhdesindeymiş gibi Metro projesi ile yatıyor, Metro projesi ile kalkıyor.

Daha ne yapsın ?

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37