Türk Ocakları'ndan tedbirli açılış

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Yürüyüş Yolu Acısu Vergi Dairesi'nin yanı ES ORAY Apartmanı'ndaki yeni hizmet binasında hizmetlerine başladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Kasım 2020 Cumartesi 22:19
Türk Ocakları'ndan tedbirli açılış

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Yürüyüş Yolu Acısu Vergi Dairesi'nin yanı ES ORAY Apartmanı'ndaki yeni hizmet binasında hizmetlerine başladı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Gültekin Görüm, Yesevi Ocağı ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Başkanı Eren Elmalı, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Kurt, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Oruç Sulusaray, Alperen Ocağı Başkanı Murat Ağcay, Kocaeli Kantinciler Derneği Başkanı Alican Kazgan, Kars Ardahan Iğdır Vakıf Başkanı Taner Sarıçayır, Türk Ocağı eski Başkanı Şaban Ufuk, Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, KOÜ Ögretim Üyesi Doçent Dr. Tekin Yeken ve Kocaeli Türkçüler Başkanı Özer Mert Özdemir'in katıldığı sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat edilerek yapılan açılış, Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Mehmet Ali Karataşlı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim ardından edilen açılış duası ile başladı. 

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir yaptığı açılış konuşmasında; "25 Mart 1912 yılında işgal altındaki Osmanlı İmparatorluğu'nun köklerinden daha güçlü bir Türk devleti kurulması maksadı ile 190 Askeri Tıbbiye öğrencisinin girişimi ve gayretleri ile dönemin aydınları tarafından kurulan bu ocak,
Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin kurulmasında, Kuvayi Milliye hareketinin örgütlenip yurdumuzun her yanında faaliyetlerine başlamasında önemli görevler üstlenmiş münevverlerin öncülük ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk gönüllü sivil toplum kuruluştur.vCumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli hizmetleri olan ocağımız Atatürk ilke ve yeniliklerinin fikir ve uygulama aşamalarının tamamında emeği vardır.

Bugün de ülkemizin özellikle eğitim ve kültür hayatına katkı sağlayan siyasi görüş, inanç ve etnik köken farkı gözetmeksizin vatanımızın dört bir yanında mensubu olan akademisyenleri, öğretmenleri, öğrencileri, gazetecileri, şairleri, yazarları, sporcuları, düşünürleri, asker, polis ve gönüllü tüm aydınları ile birlikte hizmetlerine o ilk günkü aşk ile devam etmektedir. Bizler de ömrümüzün sonuna kadar ilk günkü aşk ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Türk Ocağı herkesin ocağıdır" dedi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün Zoom programı üzerinden katılarak Türk Ocağı'nın dünü bugünü yarını hakkında kısaca bilgi verdiği açılış, Covid-19 tedbirleri dolayısıyla kısa sürede sonlandırıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37