Umuttepe'’ye modern yollar

Bulvar haline geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2016 Pazar 15:56
Umuttepe'’ye modern yollar
Büyükşehir, Kocaeli Üniversitesi ve Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan Umuttepe’ye ulaşım için yolları adeta yeniden döşedi.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastalarla hasta yakınlarının ulaşımını daha rahat, konforlu sağlaması için önemli yatırımlar yaptı.  Mevcut yolları bulvar haline dönüştüren Büyükşehir, ayrıca binlerce vatandaşın gittiği Umuttepe noktasına alternatif yolları hizmete açtı. Böylece önceleri daracık ve konforsuz yolların kullanıldığı Umuttepe’ye ulaşım adeta çağ atladı.
 
GAZANFER BİLGE BULVARI
Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de modern yollar inşa ederek vatandaşların sorunsuz ve konforlu bir şekilde ulaşımını sağlıyor. Şehir içi yollar ile şehirlerarası yolların iç içe bir konumda olduğu Kocaeli’de Umuttepe noktasına ulaşımın daha kolay olması için birçok proje hayata geçirildi. Gazanfer Bilge Bulvarı çalışması ile Santral-Adliye Sarayı arasındaki bölgenin adeta çehresi değişti. Çalışma kapsamında 640 metrelik ana yol, 2 kilometre bağlantı yolu, yaklaşık 500 metre toprakarme duvar, iki adet döner kavşak, taşıtlar için bir adet üst geçit, bir alt geçit köprüsü ve alt geçit menfezi yapıldı. Böylece günde on binlerce insanın kullandığı Umuttepe hattı büyük ölçüde rahatladı.
 
UMUTTEPE 1. ETAP
Öte yandan Umuttepe yoluna neşter vuracak 3 etaptan oluşan modern bir çalışma hayata geçirildi. Bunlardan Üçtepe mevkiinden Kocaeli Üniversitesi’ne kadar olan kısım Umuttepe 1. Etap çalışmasında yollar duble yol haline getirildi. Önceleri dar ve kullanışsız olan yollar oldukça geniş bir hale getirildi.
 
BULVAR HALİNE GELDİ
Santral ile Otoban Köprüsü’ne kadar olan Umuttepe 2. Etap çalışmalarında ise yol, 25 metrelik bir genişliğe kavuştu. Yol araç ve yaya trafiğine son derece uygun modern bir bulvar haline dönüştürüldü. Projelendirilen çalışmalar çerçevesinde dere yatağı, yıkım ve dolgulardan kazanılan alanda çift gidiş çift geliş olmak üzere -orta refüj dahil- 25 metre genişliğinde modern bir bulvar inşa edildi. Bölgeye yeni bir çehre kazandıran proje çerçevesinde yaklaşık 80 bin metrekare alan dolgusu yapıldı ve tüm bu çalışmalar sonucu ana güzergaha, toplam 16 bağlantı yolu ve üç kavşak inşa edilerek, kentin kuzey güney ulaşımı açısından önemli bir sorunu da çözüme kavuşturulmuş oldu.
 
UMUTTEPE 3. ETAP
Otoban Köprüsü’nden Üçtepeler mevkiine kadarki mesafeyi kapsayan 3. etapta ise daha önceden yapılan 1. ve 2. etapların arasında kalan yaklaşık 2700 metrelik alan modern hale getirildi. Otoyol üzerinde mevcut yetersiz olan köprünün yanına 10 metre genişliğinde 52 metre uzunluğunda köprü yapıldı. Yol 26 metre genişliğinde ve bulvar görünümünde oldu.
 
MİRALAY MÜMTAZ CADDESİ
Umuttepe yoluna alternatif olarak hayata geçirilen Miralay Mümtaz Caddesi projesinde 1243 metre uzunluğunda iki çıkış bir iniş olmak üzere 11 metre genişliğinde yol yapıldı. Daha önce dar ve iki şerit olan yoldaki çalışma ile Umuttepe Hastanesi’ne günlük on binlerce aracın seyir ettiği düşünüldüğünde mevcut Umuttepe yoluna bağlantı sağlanacak olan alternatif bir güzergah kazandırıldı. Proje sayesinde Kocaeli halkının Umuttepe Hastanesi’ne ulaşımını daha kolay ve kısa zaman içerisinde gerçekleştirmesi sağlandı. Şehir merkezi ile üniversite arasındaki trafik çilesine son verildi ve trafik kazalarında gözle görülür bir azalma oldu.
 
ESKİ İSTANBUL YOLU
Ayrıca Eski İstanbul Yolu çalışması ile Zincirlikuyu mezarlık mevkii ile Umuttepe Üniversite 2. kısım arasında olan 1700 metrelik güzergah Kocaeli’ye yakışır hale getirildi. Yapılan bu dev projeler ile Umuttepe’ye gidecek vatandaşlar daha kısa sürede ve daha güvenli bir şekilde ulaştı. 




Son Güncelleme: 30.10.2016 21:23
Anahtar Kelimeler:
Umuttepe’ye Modern Yollar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37