Üniversiteler Karışıyor, Provokasyona Dikkat!

29 Ekim’de yapılacak yürüyüşün bildirisini dağıtan Anadolu Üniversitesi’nde ve pankart açan Türkiye

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 2016 Cuma 11:49
Üniversiteler Karışıyor, Provokasyona Dikkat!

29 Ekim’de yapılacak yürüyüşün bildirisini dağıtan Anadolu Üniversitesi’nde ve pankart açan Türkiye Gençlik Birliği üyesi olan bir grup genç ile sol görüşü savunan bir diğer öğrenci grubu ile aralarında kavga çıktı. Gruplar sopalarla birbirine girdi.

Gazetede yer alan haberde olay Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde öğle saatlerinde meydana geldi. Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşıl 30 kadar öğrenci Hukuk Fakültesi çevresinde yer alan ağaçlara pankart astı. Pankartta ise Bayrak Yürekte Atatürk Bilinçte yazıyordu.  Yanına da Türk Bayrağı asıp 29 Ekim tarihinde düzenlenecek yürüyüşe dair bildiri dağıtmaya başlandı.  Çok kısa bir süre sonra rektörlük binasının açıklamasında sol görüşlü öğrenciler oldukları bildirilen 40 civarı genç Türkiye Gençlik Birliği’nin olduğu yere doğru geldiler. Gelen sol görüşlü grup Türkiye Gençlik Birliği grubundakilere bizim hakkımızda söylentiler çıkarmışsınız, astığınız Türk Bayrağı’nı indirmişiz biz o bayrağı indirmedik sadece sizin pankartınızı kaldırdık böyle söylentiler çıkararak kışkırtma yapıyorsunuz şeklinde son dakika açıklama yaptı.

Çıkan çatışmada ise kısa sürede kavga çıktı. Kavga yumruk ve sopalar eşliğinde başladı. Kavgayı ise üniversitenin özel güvenlik görevlileri araya girerek ayırmaya çalıştı. Fakat güvenlik görevlileri başarılı olamayınca dışarıda duran çevik kuvvet polisi kampüsün içerisine girdiği sırada daha müdahale edemeden gruplar kavgayı bıraktı. Özel güvenlik görevlileri gruplar arasında set çekerek arada durdu. Bu kez de gruplar arası uzak olunmasına rağmen taşlar ve şişeler konuştu ve birbirlerine fırlattılar.

Polis müdürleri iki grup ile görüşerek grupların dağılmasını söyledi.  Gruba 15 dakika verdi ve dağılmazlar ise çevik kuvvet polislerinin müdahalede bulunması gerektiğini açıkladı.  Bunun üzerine gruplar dağıldı.

Bu olaylara ise Ege Üniversitesi’nde yaşanan kavgalarda eklendi. Kobani’ye destek vermek isteyen gençler açlık grevi yaptı.

http://www.karar.com/

Son Güncelleme: 15.08.2016 17:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37