Vali Güzeloğlu:Sizler her biriniz bizim gönül elçilerimizsiniz

Vali Güzeloğlu:Sizler her biriniz bizim gönül elçilerimizsiniz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Aralık 2016 Salı 22:27
 Vali Güzeloğlu:Sizler her biriniz bizim gönül elçilerimizsiniz
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dünya çapında göçmen haklarının tanındığı gün olarak bilinen “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” münasebeti ile Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören göçmen öğrencileri makamında kabul etti.

Vali Yardımcısı Dursun Balaban ve İl Göç İdaresi Müdürü Enver Düz’ün de hazır bulunduğu ziyarette ülkelerine ait yerel kıyafetleri ile Yemen’li İsa Alıcsagı, Afganistan’lı  Şerif Hafizi, Türkmenistan’lı   Şahan Nazar Tahirow,  Afganistan’lı  Nilla Jan Hanifi, Fas’lı Yusuf Rida, Çad’lı Hasan Faygal, Somali’li Sadıq Osman, Çad’lı  Muhammed Abdurrahman ve  Karadağ’lı Angella Hadziç  katıldılar. 

Vali Yardımcısı Dursun Balaban’ın ziyarette yaptığı konuşmada; "Sayın Valim, Aralık ayının 18’i Uluslararası Göçmenler Günü ile ilgili olarak, bizleri kabul ettiğiniz için öncelikle teşekkür ediyoruz.  Ülke olarak tüm mültecilere gerekli yardım ve desteği sağlıyor ve Türk misafirperverliğini her zaman olduğu gibi gösteriyoruz. Geleneğimizde olan bu özelliğimizle bizi kabul ederek de bizleri onurlandırdınız.  Sayın Valimize kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

İlimizde öğrenim gören göçmen öğrencilerin Vali Güzeloğlu’na çiçek vermelerinin ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu da şunları söyledi:

Sizlerle birlikte olmaktan ben de büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerin şahsında, ilimizde konuğumuz olan tüm misafir öğrencilerimizi de sevgiyle, saygıyla ve sizlerin şahsında ailelerinizi de selamlıyorum. Tarihin her döneminde, dünyanın her coğrafyasında yaşanan her insanlık ve insanlığa dayalı konularda sorumluluk almış, yardım eli uzatmış, darda ve zorda olanla lokmasını paylaşmış, bir büyük geçmişin ve medeniyetin temsilcileriyiz. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak bizler her konuda soydaşlarımıza, dindaşlarımıza ve zorda olan herkese gönül kapısını açan, tüm imkanlarını paylaşan, kültürden sağlığa iş birliği ile yapabildiğinin en iyisini yapan gönül birliği olan devlet ve milletiz. Dünya’da sosyal yardımlar açısından baktığımızda; mazluma, mağdura en fazla yardımı yapan dünyanın 2’nci ülkesiyiz. 

Bize miras olarak gelen ve yaşatarak geleceğe aktaracağımız insan değerlerinin başında şüphesiz ki paylaşmak, yardımlaşmak ve sizde olanı kardeşinize vermek ve onunla birlikte çoğaltmak gerekir. Paylaşmak en büyük zenginliktir. Sizlerde misafirlerimiz ve öğrencilerimiz olarak bizimle birlikte yaşayarak, bizi tanıyarak bir nevi bizden biri olarak Ülkelerinize döneceksiniz. 

Bu değerleri kendi Ülkelerinize taşıyacaksınız ve bu topraklarda gördüğünüz sıcaklığı, dostlukları aktaracaksınız. Her biriniz bu açıdan bizim gönül elçilerimiz sayılıyorsunuz. İnanıyorum ki her biriniz gelecekte önce kendiniz, aileniz ve ülkeniz için hayırlı ve güzel işler yapacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum. 

Bugün vesilesiyle tüm dünyada acının bittiği, dindiği, göz yaşının akmadığı, huzurun ve barışın egemen olduğu, kimsenin göç etmek zorunda olmadığı, yaşanan bütün acıların son bulduğu bir dünya diliyorum. Allah hiç kimseyi vatansız ve devletsiz bırakmasın."  




Son Güncelleme: 20.12.2016 22:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37