Yücel: Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun

Yücel: Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Ekim 2017 Cuma 13:34
Yücel: Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun


TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel yaptığı açıklamada Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladı.

Yücel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

94 yıldır sevinç, coşku ve bir o kadar da gururla kutladığımız Cumhuriyet; Türkiye halkları için sadece bir yönetim şekli değil,  her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin ve kurtuluş savaşının sonucunda elde ettiği bir büyük zaferin sonucudur.

Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, şüphesiz onun Türkiye halklarına bıraktığı en büyük mirasıdır. 
Millet olarak hiçbir zaman esareti kabul etmemiş, kölelik ve boyunduruk altında kalmayı reddetmişiz. 'Yurtta sulh ve cihanda sulh’ felsefesiyle ülke içinde ve ülke dışında barışı esas almış bir cumhuriyetiz.

Bugünkü Türkiye, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ politikasını terk etmiş, ülkede ve bölgede savaş peşinde koşmaktadır. Bugünkü Türkiye, modern cumhuriyeti, demokrasiyi, parlamenter temsili rejimi, kuvvetler ayrılığını, laikliğin gerekleri ile demokratik hak ve özgürlükleri yok etmeye yönelik uygulama ve hukuka aykırılıklarla malul bir ülke olmuştur. 

Ülkemiz emek sömürüsünün cenneti; işçi, kadın, etnik ve siyasi cinayetlerin, toplu katliamların mekânı olmuştur. Cumhuriyet, ulus-halk egemenliğinden; ümmet, zümre, yandaş egemenliğine doğru içerik ve anlam yitimine uğratılmıştır.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, bu mevcut duruma karşı cumhuriyet, emek, demokrasi, laiklik, modern toplumsal yaşam savunusuna kararlılıkla devam edecektir.

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği olarak; her düzeyde eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik; eşit yurttaşlık haklarını, barışı ve halkların kardeşliğini; planlama-sanayileşme-kalkınmayı esas alan bir Türkiye ve Cumhuriyet özlem ve bilinciyle, bütün üyelerimizin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. 


Son Güncelleme: 27.10.2017 13:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37