Hamaset kelimesine TDK üzerinden bakıldığında, 'Yiğitlik, kahramanlık ve cesaret' şeklinde ele alındığını söylemek mümkün. Aynı zamanda dinleyenleri etkilemek veya heyecanlandırmak için gerçekleştirilen abartılı anlatım olarak da değerlendirilmektedir.

Türkiye gibi liderin kutsandığı, ağzı biraz laf yapının başta siyaset olmak üzere pek çok alanda mesafe aldığı bir ülkede kabul etmek gerekir ki seçmen çok uzun yıllar hamaset yapan kendisine hiçbir faydası olmadığı halde heyecanlandıran siyasetçilerin pirim yaptığı bir ülke olarak akıllarda kaldı.

Son 5-6 yıla kadar hamaset bu ülkede gerçekten seçim kazanmaya yetiyordu, Hayat şartları bugün olduğu kadar nefes alınamaz bir halde olmadığından kıt kanaat geçinen vatandaş bu durum dolayısı ile hamaseti iyi yapan siyasetçinin peşinden olabildiğince koşuyordu.

1950 yılından itibaren Türkiye için her seçim önemliydi ancak kabul etmemiz gerekiyor ki 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçim hepimiz için adeta bir yol ayırımı olarak kabul edildiğinden olağanüstü önemli.

Bu seçim öncesi de işi hamaset ile götürmek son derece akıcı bir üslup ile seçmenin ruhunu okşamak isteyen siyasetçiler var, geçmiş yıllarda olduğu gibi savaş meydanlarından  girip dünyanın dört bir tarafında at koşturduktan sonra biraz da yüksek sesle konuşmayı tamamlayan siyasetçiler için bu seçim hiçte kolay olmayacak.

Bugün 84 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllar önce başlayan ve bir türlü iyileştirilemeyen hayat şartları vatandaşın belini iyiden iyiye bükmeye başlayınca seçmen de haklı olarak hamaset dolu konuşmalara değil bakkalların manavların raflarına bakar oldu.

Bugün nerede ise ramazan ayının ortasına ulaştığımız günlerdeyiz, geçmiş ramazan ayında kişiler tarafından düzenlenen iftar programları artık yok, aile bireylerinin geçmiş ramazanlarda olduğu gibi herhangi orta halli bir lokantada birlikte iftar yapma şansıda maalesef kalmadı.

Bırakın arkadaşlar ile birlikte iftar yapmayı artık çok yakın akrabaların yada aile bireylerinin bile birlikte iftar yapma şansı kalmadı zira gıda ürünlerine  ulaşmak artık nerede ise imkansız gibi.

Böylesi bir süreçte siyasetçi ne kadar bağırırsa bağırsın, ne kadar üst perdeden hamaset dolu nutuklar atarsa atsın seçmen artık bu hamaset dolu konuşmaların kendisine hiçbir fayda sağlamadığını görüyor, biliyor.

Aslında seçmenin çok uzun yıllardır gerçek ve değişmez tek gündemi ekonomi, ancak ülkeyi yönetenler vatandaşın ekonomiyi konuşmasına bir türlü izin vermediklerinden ve işi “Vatan-Millet-Sakarya” söyleminin içerisine hapsettiklerinden gerçek gündem bir türlü konuşulamıyordu.

Hamaset dolu nutuklar işin doğrusu artık bize de cazip gelmiyor, bu kadar pahalılığın ve ekonomik sıkıntının içerisinde tek talebimiz daha kolay daha rahat bir hayat.

Hamaset artık üçüncü dünya ülkelerinde yaşayanlar için önemli ..

Bizim için hiçbir önemi yok.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37