"Her unutkanlık Alzheimer değildir"

31 Ocak 2022 Pazartesi 10:47
"Her unutkanlık Alzheimer değildir"

Türkiye’de 600 binin üzerinde aile Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyor. Yapılan araştırmalara göre, yaşlanan Türkiye nüfusu göz önüne alındığında 2050’li yıllarda bu rakamın katlanarak artacağı tahmin ediliyor.İSTANBUL (İGFA) - Kızılay Kartal Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Kenan Yücel, stres ve alzheimer arasındaki ince çizgiye dikkat çekti.

Birçok nedene bağlı olabilecek günlük unutkanlıklarda “Alzheimer mı oluyorum” düşüncesinden uzak durulması gerektiğine işaret eden Uzm. Dr. Yücel, “Bu korku ile yaşamak bir stres kaynağı oluşturur ve bugün biliniyor ki, stres, depresyon, üzüntü, hepsi beyin özelinde hafıza bölümlerinde negatif etki yapar ve unutkanlığı belirgin bir şekilde arttırır. Dolayısıyla, hayatımızı korku ve endişe ile doldurmak yerine, düzeltebileceğimiz faktörler üzerinde çalışmamız daha etkili olabilir” uyarısında bulundu.

Her unutkanlığın alzheimer olmadığını belirten Uzm. Dr. Yücel, “Günümüzde unutkanlık şikâyeti her yaş grubunda çok sık görünen bir yakınmadır. Her unutkanlık Alzheimer değildir, bazen beslenme yetersizliği, duygu durum bozukluğu gibi nedenler de sebep olabilir ve bu faktörler düzelince unutkanlık gerileyebilir” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
ASELSANTEMSA
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37