Normal şartlarda içerisinde bulunduğumuz 2023 yılının en geç Haziran ayında yapılacak olan seçim ile ilgili yeni yıldan itibaren bir hareketlenme olacağını zaten biliyor ve o süreci merak içerisinde bekliyorduk.

Ancak daha yeni yılın ilk haftası bile sona ermeden birbiri ardına yapılan açıklamalar, özellikle de hükümet kanadından yapılan açıklamalar, hemen hepimizi büyük bir heyecan içerisinde bırakmaya yetti.

EYT sorunun ne şekilde çözüleceği, daha da önemlisi çözülüp çözülemeyeceği, TÜİK’in enflasyon ile ilgili hangi rakamları vereceği, TÜİK’in vereceği rakamlara göre emekli maaşlarının ne olacağı 2022 yılının hiç değişmeyen gündemi olmuştu.

Bu kadar merak edilen sorunun cevabı yukarıda da belirttiğimiz gibi daha yeni yılın ilk haftası dolmadan çözüme ulaştı. Ortaya çıkan neticelerden ne kadar insanın memnun olduğu, ne kadarının memnuniyetsizlik ile karşıladığı başka bir gündem meselesi ama belirttiğimiz gibi pek çok soru bir hafta içerisinde cevap buldu.

Cumhur İttifakı cephesinde bu şekilde olağanüstü gelişmeler yaşanırken, diğer tarafta yani Millet İttifakı cenahında da Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu gündemin en önemli maddesi olarak biliniyor.

Biz bu yazıyı yazmaya başladığımız dakikalarda 6'lı masanın 9 saatlik toplantısı sona ermiş, henüz açıklama yapılmamıştı ama birden bire memleketin dört bir tarafında başlayan telefon trafiği çerçevesinde "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı belli oldu, biraz sonra açıklanacak" söylemi hayat buldu.

Toplantı bitip Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir açıklama yapılmayıp, bunun yerine "26 Ocak tarihinde İYİ Parti'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda cumhurbaşkanı adayı gündeme gelebilir ama ismin açıklanması Şubat ayına kalabilir" söylemi heyecanı daha da yukarılara taşıdı.

Burada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı kadar, seçimin ne zaman yapılacağı da önem kazanıyor.

-Seçim Haziran ayında normal zamanında yapılabilir.

-Seçim 14 Mayıs tarihinde yapılabilir.

-Seçim 30 Nisan tarihinde yapılabilir.

-Seçim 06 Nisan tarihinde yapılabilir.

İfadeleri karşısında herkes olağanüstü bir şaşkınlık yaşamaya devam ediyor.

En geç Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi bilindiği gibi cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında ülkenin siyaset haritasını belirlemesi noktasında çok ama çok büyük önem arz edecektir.

Cumhur İttifakı hükümet olmanın avantajını yaşıyor, Millet İttifakı ise görüldüğü gibi her geçen gün birbirine daha sıkı sarılmış görüntüsü ile partililerine güven verici adımlar atıyor.

Özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde birlik oy yada altındaki bir oy oranı ile seçimin kazanılacağı bir süreçte seçmenin nefes nefese kalması son derece normal.

Ortalama bir seçmen olarak biz de nefesimizi tutmuş, en azından içerisinde bulunduğumuz Ocak ayı içerisinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belli olmasını bekliyoruz.

Heyecandan bizim de nefesimiz tükenmek üzere.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37