Ses dalgaları ile sivrisineklere mücadele

Ses ile larvalar ve sineklerle müdahele

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Haziran 2016 Pazar 00:58
Ses dalgaları ile sivrisineklere mücadele
Türkiye’de vektör ile mücadelede teknolojiyi yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi, yeni nesil Larvasonic ve Amfibik araçlar kullanıyor.
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vektör ile mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Yaz aylarında meydana çıkan sivrisinekler ve karasineklerle mücadele için teknolojiyi kullanan ekipler, halk sağlığı ve huzuru için hizmet veriyor. Ekipler bu kapsamda larva mücadelesinde, kimyasal ilacın kullanılmadığı ve ses dalgaları ile yok edildiği Lavrasonic cihazı kullanmaya başladı.
 
SU KANALLARI İLAÇLANIYOR
Vektör ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler dere içleri ve su kanallarında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Vektör ile mücadelenin en önemli ayağı olan su kanallarındaki sivrisinek larvalarıyla mücadele ise yeni nesil teknoloji ile gerçekleştiriyor. Ekipler bu çalışmalarda Larvasonic cihaz ve Amfibik araç ile ulaşılması güç olan yerlere hızlı ve daha verimli bir şekilde müdahale bulunuyor.
 
SES İLE LARVALARA VE SİVRİSİNEKLERE MÜDAHALE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vektör mücadelesinden Türkiye’de ilk defa Larvasonic cihaz kullanarak larvalara ses ile müdahale ediyor: Larvasonic.
Cihaz; kimyasal ilaç kullanmadan sivrisinek larvalarını oluşturduğu belli frekans aralığındaki ses dalgaları ile yok ediyor. Cihaz, sivrisinek üreme alanlarında, hendek, gölet, menfez, atık su arıtma tesisleri, yüzme havuzları ve benzeri alanlarda verimliliği kentsel alanlarda olmak üzere yaşam alanlarının sivrisinek kontrollünde en pratik kullanımı sağlanıyor.
 
AMFİBİK ARAÇ İLE İLAÇLAMA YAPILIYOR
Türkiye’de ilke defa 5 yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılmaya başlanan Amfibik araç bataklık, göl ve akarsu gibi yerlerde karadan suya doğrudan ilerleyerek ilaçlama yapıyor. 8x8 ATV aracı; sinek ve sivrisinek mücadelesinde önemli kolaylıklar sağlarken, araç normal yollarla ulaşılamayan bölgelerde ilaçlama yapabiliyor. 

Ulaşılması güç olan sulak alanlara rahatlıkla ilaçlama yapabilen araç ile vektör mücadelesinde verimliliği artıyor. Araçların giremediği noktalarda 4 kişilik ekibin 2 günde yaptığı ilaçlamayı 8x8 ATV aracı, 4 saatte yapabiliyor. Böylece zamandan tasarruf yapılarak ilaçlama çalışmalarını daha hızlı ve verimli yapılması sağlanıyor.

 


Son Güncelleme: 12.06.2016 13:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37