Vektör mücadelesi halkın sağlığını koruyor

Çalışmalar 12 ay boyunca sürüyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Temmuz 2016 Perşembe 15:40
Vektör mücadelesi halkın sağlığını koruyor
Büyükşehir, 12 ay aralıksız süren vektörle mücadele çalışmasıyla vatandaşların rahat etmeleri için elinden geleni yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler ve karasinekler için vektör mücadelesine hız kesmeden devam ediyor.

12 AY BOYUNCA ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Ekipler 12 ay süreyle ara vermeksizin hastalıkların yayılmasına aracılık ederek vektör özelliği gösteren karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenler ile mücadele ediliyor. Ekipler canlıların üreme yerleri olan su birikintileri, dereler, göller, kanallar, ahır ve gübrelik gibi alanlarda kaynağa yönelik olarak ilaçlama gerçekleştirerek larva ile mücadele ediyor.

SICAK SİSLEME CİHAZI İLE MÜCADELE
“Vektör Mücadelesi Hizmeti” kapsamında; yaz dönemi boyunca vektör üreme potansiyeli olan alanlarda gerçekleştirilen larva ve ergin ilaçlamalarına ilaveten kış aylarında da soğuktan korunmak amacıyla yer altı sistemlerinde sığınan erginlerle mücadele için alt yapı sistemlerinde ilaçlama uygulamaları gerçekleştirdi. Termal fog denilen cihazlarla sıcak sisleme-dumanlama yöntemlerinin de kullanıldığı kış uygulamalarıyla yaz dönemi için ön hazırlık yapıldı ve üreme alanlarının kontrolü sağlandı.

SAHİLLERDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Vektör ile mücadele kapsamında yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahil kesimlerinde çalışma gerçekleştirmeye devam ediliyor. Sahil kesimlerinde yapılan bu çalışma ile vatandaşlar sıklıkla gittikleri alanlarda sivrisinek ile karşılaşmayarak rahat ve huzurlu bir gün geçirme fırsatı yakalıyor.

KALICI UYGULAMALAR YAPILIYOR
Haşere ve kemirgenlere yönelik olarak da yine yer altı sistemlerinde uygulamalar gerçekleştiriliyor. Buna ilaveten kene, pire, bit vb. zararlılarla mücadele kapsamında her ay periyodik olarak tekrarlan programlar doğrultusunda ahır ve gübreliklerde kalıcı uygulamalar yapılıyor.

Son Güncelleme: 08.07.2016 01:06
Anahtar Kelimeler:
Amazon.com.tr
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37