2022 yılının son günlerindeyiz, 5 gün sonra 2023 yılına girmiş bulunacağız. Okuyucularımız şimdi "-Ne var yani her 31 Aralık sonrası yeni bir yıla giriyoruz" diyeceklerdir. Ancak 2023 yılının seçim yılı olarak tarihe geçeceği gerçeği de orta yerde duruyor.

Dikkat edin henüz tarihi belli olmasa da 2023 yılının Haziran ayında ya da daha önce yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar aylar öncesinden başlamış durumda.

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı belli, Millet İttifakı'nın ise henüz belli değil. Ancak her iki ittifaka mensup ya da ittifak dışında kalan partilerin tamamı, yapılacak olan genel seçimde daha çok milletvekilini TBMM’ye gönderebilmek adına müthiş bir yarış içerisindeler.

CHP'nin aday olacaklar ile ilgili verdiği tarih sona erdi. Gönlünden milletvekilliği geçen teşkilat başkanları, ilgili birimlere istifalarını sunarak kendilerini partililere emanet ettiler.

Bu sütunlarda birkaç kez daha belirttiğimiz gibi İYİ Parti’de de milletvekili adayı olmak isteyen teşkilat başkanları da yapılan ve yapılacak kongrelerde yönetimlerde yer almayarak niyetlerini belli ettiler.

Böyle bir süreçte özellikle medya kuruluşlarında "- Hangi partiden kimleri milletvekili adayı olarak görmek istersiniz" ile başlayan çok çeşitli araştırmalara başladılar. Bir taraftan sözünü ettiğimiz araştırmalar, bir taraftan aday olmak isteyenlerin kendi çalışmaları derken resmen bir seçim havasına girmiş bulunuyoruz.

Siyasi partilerin milletvekili adaylarını hangi usul ile belirleyecekleri henüz netleşmedi. Ancak seçimin yapılacağı ay olarak ifade edilen Haziran’ın her gün biraz daha yaklaşması ister istemez partilileri de hızlı davranmaya mecbur kılıyor.

Gelecek yıl yapılacak olan seçimde başarılı olmak isteyen siyasi partilerin bir araya gelerek kurdukları ittifakların nasıl bir netice alacaklarını bilmek zor. Ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gereği olan yüzde 51 oy herkesi daha fazla çalışmaya daha fazla çaba göstermeye mecbur ediyor.

Siyasi partiler bu şekilde bir süreç izlerken aday adayları da önce kendi çevrelerinden başlamak üzere çeşitli temaslarda bulunmaya başladılar. Siyasi parti genel merkezleri henüz adayların belirlenmesi ile ilgili komisyonları kurmadıklarından, şu sıralarda aday adaylarının genel merkez düzeyindeki temasları fazla değil.

Yılbaşından sonra sözünü ettiğimiz çalışmalar en üst noktaya tırmanacak. Özellikle Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının belirlemesinden sonra Türkiye tam olarak seçime kilitlenecek ve seçimden başka hiçbir şey konuşulmayacak.

Bu sıralar belli belirsiz seçim turu atan aday adayları da yeni yıldan sonra işin ehemniyetini daha üst düzeyde kavrayacaklarından vites yükseltmek zorunda kalacaklar. Aksi takdirde rakiplerden geri kalmak gibi bir sıkıntı mevcut.

Seçim havası bir kere başladıktan sonra önünde durabilmek imkansız. Birkaç kez daha belirttiğimiz gibi şu sıra herkes milletvekili herkes TBMM’de. Ancak ne zamanki siyasi partiler listeleri oluşturup aday isimlerini YSK’ya verecekler, işte o andan itibaren gerçek yarış başlayacak.

Temennimiz seçim havasının adayları çarpmaması..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37