Akar: TEDAŞ, AKP’ye VİP hizmet veriyor

Akar: TEDAŞ, AKP’ye VİP hizmet veriyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Kasım 2016 Pazartesi 13:27
Akar: TEDAŞ, AKP’ye VİP hizmet veriyor
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) şikayetlerle ilgili AKP'li milletvekilleri ve yöneticilerine özel VİP hat oluşturduğunu söyledi. 

Akar, olayı TEDAŞ hesaplarının tartışıldığı KİT Komisyonu'na taşıdı. TEDAŞ Genel Müdürü olayı doğrularken, AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz "Böyle bir hizmet kurulmuşsa alınlarından öpüyorum" dedi.

AKP’YE VİP VATANDAŞA HİÇ HİZMET

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TEDAŞ hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında komisyon üyeleri ve kurum yöneticilerinin önünde telefonla arayıp uygulamayı test ederken, TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, “Böyle bir uygulama başlattık, baktık ki rağbet görmüyor, çok fazla da genişletmedik” dedi. 

Olayı komisyon gündemine taşıyan CHP’li Akar, 0312 214 14 12-13 numaralı hattı önce komisyonun AKP'li Başkanı Uğur Aydemir’in aramasını istedi. Aydemir’in hattına yanıt veren hat, Akar’ın telefonuna ise yanıt vermedi. 

Akar, “TEDAŞ Genel Müdürü kuruma atandıktan sonra bir VIP hizmetler kurdu, yani önemli insanların arayabileceği bir telefon numarası. Buraya AKP milletvekilleri ve birer danışmanlarının; İki, il başkanları ve ilçe başkanlarından 2’şer telefonunu sisteme yüklemişler. Liste elimde, içerisinde CHP değil, MHP, HDP, başka siyasi parti, başka bir vatandaş, siyasetle ilgisi olmayan vatandaş, bir tane numara gösterin bu sisteme ulaşılabildiğini, ben sizden özür dileyeceğim” dedi.

Uygulamayı vatandaşa hizmet götürdükleri için destekleyen AK Partili vekiller de olduğunu belirten Akar, “AKP’liler dışında numara kimseye yanıt vermiyor. 2000 kişinin üzerinde insan VIP hizmetten faydalanabiliyor. 

Problemlerini çözebilmek için bir konfor alanı oluşturmuşlar kendilerine AK Partili vekiller arasında uygulamanın doğru olduğu söyleyenler olduğu kadar yanlış olduğunu da söyleyenler oldu” ifadelerini kullandı. 

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu da konuya ilişkin  “Böyle bir uygulama başlattık, baktık ki rağbet görmüyor, çok fazla da genişletmedik” dedi. 



Son Güncelleme: 14.11.2016 13:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37