Akar:Tüm engellemelere rağmen sandıktan 'Hayır' çıkacak

Akar:Tüm engellemelere rağmen sandıktan 'Hayır' çıkacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Nisan 2017 Cuma 11:48
Akar:Tüm engellemelere rağmen sandıktan 'Hayır' çıkacak

CHP
PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önceki gün Çayırova da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Çayırova İlçe örgütünün eşlik ettiği ziyaretlerde Akar, uygulanan baskı ve engellemelere rağmen 16 Nisan’da vatandaşın tercihinin Hayır olacağını belirtti.

Tüm gün Çayırova da sokak sokak ev ev Hayır'ı anlatan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Evet için halka açıklama yapamayanların,  Hayır kampanyasından korkuttuğunu belirterek, " 'Hayır' afişlerini bile asamıyoruz, bilboard verilmiyor, salon verilmiyor, OHAL bahane edilerek birçok engellemeyle karşılaşıyoruz. Korkuları yüzünden, 'Hayır' kampanyasını engellemeye çalışıyorlar. Ancak buna rağmen Evet'i anlatamıyorlar ve sadece Hayır diyenlere saldırıyorlar' dedi.

ONLAR DEVLET İMKANLARINA, BİZ HALKIMIZA GÜVENİYORUZ
Çayırova Pazarında esnafa Hayırlı İşler dileyerek sohbet eden Akar İnönü Mahalle sakinlerinin evlerine misafir olarak yapılmak istenen değişikliklere ve yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Evet tarafının Devletin tüm imkanlarını kullandığına dikkat çekerek "Devletin forsunu kullanıyorlar. Devletin arabalarını, uçaklarını kullanıyorlar. 

Devletin parasını, televizyonlarını kullanıyorlar ve propaganda yapıyorlar. Biz, 'Allahımıza ve halkımıza güveniyoruz' dedik. Sizlerden sadece şunu istiyorum; çocuklarınızı düşünerek sandığa gidin. Bir kişiyi düşünerek sandığa gitmeyin. Bir kişiyi düşünerek sandığa giderseniz, o kişi vefat ettiğinde, istifa ettiğinde, o kişi bir daha seçilmediğinde Türkiye nereye gider? Bu soruyu düşünerek sandığa gidip oy kullanmalısınız" dedi.

ANAYASA TOPLUMSAL UZLAŞMA METNİDİR
Akar, Anayasanın toplumsal mutabakatla yapılmasının önemine vurgu yaparak "Evde bir karar alırken otururuz konuşuruz, çocuklar büyükse onların da görüşünü alırız. Bunlar maalesef Anayasa değişikliği yapılırken olmadı. Bir ailede olan danışma bir devletin yönetiminde yoksa, orada devlet yoktur. 

Bugün önünüze getirilen değişiklikler sadece bir partinin mutfağında hazırlanarak getiriliyor. Muhalefetin, hukukçuların, Üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin görüşleri ve katkısı olmadan yaptık oldu mantığı ile ülkenin geleceğini, çocuklarımızı etkileyecek bir rejim değişikliğini kabul etmek olmaz" dedi. 


Son Güncelleme: 07.04.2017 12:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37